A co polecacie do R. 825 2 stare tutki wydech zdrowy (wiec raczej nie chce całości wymieniać)
Czy musza końcówke zagietą kupić do dołu tak jak to mam teraz fabrycznie ?
czy jesli założe wygiete do góry to zawsze bede miał troche zderzak okopcony? bo to diesel.
No i w koncu jak to zrobic ? uciąć katówka te stare końcówki i założyc nowe ?
Bede wdzieczny za wszelkie wskazówki lub linki do allegro
Sorry moze i to głupie pytania ale naprawde nie wiem dokładnie co i jak
owale sa super w wygladzie to jest pomysl godny Rovera
825 nie jest sportowym wozem i zalezy mi zeby nie burzyc całej stylistyki wypracowanej przez kontruktorów a myśle ze owal sie do tego świetnie nada.
a teraz moze ktoś mi powie jak to wyglada od strony techniczno praktycznej
z montazem nie bylo problemow, do tlumika masz obejme i do niej musisz przyspawac haki i polaczyc sie z hakami w aucie a wydech wkladasz do rury i gra wiecej przymierzania niz filozofii
jezeli chodiz o uzytkowanie to glosnosc regulujesz sobie silencerem , polecam firme Blackflame bo ona daje regulowany silencer aa i nie odczulem jak narazie zadnych problemow
mugeny charakteryzuja sie tym ze przy delikatnym gazie i delikatnej jezdzie w srodku prawie nic nie slychac ( jezeli puscisz sobie cicho cd to wogole nic ) na wysokich obrotach jest odczucie jakbys pod maska mial v8 przy glosnej muzyce nie slychac w srodku . na zewnatrz tak
z montazem nie bylo problemow, do tlumika masz obejme i do niej musisz przyspawac haki i polaczyc sie z hakami w aucie a wydech wkladasz do rury i gra wiecej przymierzania niz filozofii
jezeli chodiz o uzytkowanie to glosnosc regulujesz sobie silencerem , polecam firme Blackflame bo ona daje regulowany silencer aa i nie odczulem jak narazie zadnych problemow
mugeny charakteryzuja sie tym ze przy delikatnym gazie i delikatnej jezdzie w srodku prawie nic nie slychac ( jezeli puscisz sobie cicho cd to wogole nic ) na wysokich obrotach jest odczucie jakbys pod maska mial v8 przy glosnej muzyce nie slychac w srodku . na zewnatrz tak
a jak z panami w niebieskich czapeczkach nie za glosny na tych wysokich obrotach
a jezdzisz 50 km/h po miescie czy wiecej i jak wtedy z panami ?
ogolnie ostatnio dwa razy przepuszczalem na skrzyzowaniu panow w ( jeszcze ) niebieskich czapeczkach ( bo juz wozy maja srebrne ) a potem ruszalem za nimi i troche przegazowalem i zero reakcji
pozatym ten wydech ma atest, wiec teoretycznie moga nas w du** pocalowac, ale jak sie znajdzie upierdliwy to do wszystkiego moze sie czepiac
a np wez pod uwage ze scigacze maja glosniejsze wydechy seryjnie
a jezdzisz 50 km/h po miescie czy wiecej i jak wtedy z panami ?
ogolnie ostatnio dwa razy przepuszczalem na skrzyzowaniu panow w ( jeszcze ) niebieskich czapeczkach ( bo juz wozy maja srebrne ) a potem ruszalem za nimi i troche przegazowalem i zero reakcji
pozatym ten wydech ma atest, wiec teoretycznie moga nas w du** pocalowac, ale jak sie znajdzie upierdliwy to do wszystkiego moze sie czepiac
a np wez pod uwage ze scigacze maja glosniejsze wydechy seryjnie
no prawie 50 heh wiec chyba sie skusze na taki tlumik a napisz mi na Pw czy masz cos grzebane przy zawieszeniu i jakie masz fele+oponki
2 KM max? nie wmówisz mi że więcej.. bo to tak jak byś chcicał mi tłumaczyć że nalepka Sony doda mi mocy
posluze sie przykladem
ale pierw wprowadzenie katalizatory jak i kolektor wydechowy jak i tlumik koncowy seryjnie sa tak skonstruowane ze spowalniaja wydostawanie sie spalin, jezeli zalozymy kolektor z mniejszymi oporami, zalozymy rure o wiekszym przelocie i wydlubiemy kata i wsadzimy strumienice i koncowy tlumik przelotowy, pozwolimy aby spaliny szybciej sie wydostawaly, przez co mozemy ich produkowac wiecej przez to silnik lepiej "oddycha" ( jeszcze dolot zimnego pow jest potrzebny ) i mamy ogolny przyrost mocy
a teraz przyklad, pewna firma w usa, zamontowala sprezarki na wydechu, aby szybciej odprowadzac spaliny efekt ? z silnika 700km uzyskali 1000km jak znajde link to wrzuce
Pomógł: 8 razy Dołączył: 12 Gru 2006 Posty: 298 Skąd: Nowa Sól/Wrocław
Wysłany: Czw Kwi 05, 2007 00:49
HaDeSsS napisał/a:
ale pierw wprowadzenie katalizatory jak i kolektor wydechowy jak i tlumik koncowy seryjnie sa tak skonstruowane ze spowalniaja wydostawanie sie spalin, jezeli zalozymy kolektor z mniejszymi oporami, zalozymy rure o wiekszym przelocie i wydlubiemy kata i wsadzimy strumienice i koncowy tlumik przelotowy, pozwolimy aby spaliny szybciej sie wydostawaly, przez co mozemy ich produkowac wiecej przez to silnik lepiej "oddycha" ( jeszcze dolot zimnego pow jest potrzebny ) i mamy ogolny przyrost mocy
Tego mi akurat nie trzeba tłumaczyć
tylko zapominasz o skrzyni.. innych podzespołach... Dlatego wielkiego przyrostu nie dostaniesz
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Tego mi akurat nie trzeba tłumaczyć
skoro tego nie trzeba tlumaczyc to dlaczego kpisz ze naklejka Sony doda mocy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum