A nie lepiej kupić nowy alarm i jego sterowanie podpiąć pod centralny zamek?
Można tak zrobić, ale wtedy nie masz immobilisera oraz jeden nieużywany alarm na pokładzie.
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
SPAMU¦
Wysłany: Pią Maj 04, 2007 10:50 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
bialy114 [Usunięty]
Wysłany: Sob Maj 05, 2007 19:48
piter34 napisał/a:
jeden nieużywany alarm na pokładzie
Tak sobie czytam tutaj i w innych postach i dociera do mnie powoli, że R600 (nawet 94`) posiada NA 100 % fabryczny alarm. Jeśli to prawda, mój elektronik walnął mnie w poroże: zakładałem zaraz po zakupie alarm, który miał również sterować centralnym. I tak mam. Kluczyki (2 szt) wąskie, łamane - stąd mój wniosek - nie mam immobilisera. Piloty (2 szt) zamykają i uzbrajają alarm. Muszę przetestować uzbrajanie z kluczyka...Widziałem również diody przy"cyckach", ale nie dają oznak życia. Koło światełka wewnętrznego mam też coś w rodzaju odbiornika podczerwieni.
Proszę mądrzejszych o wyjaśnienie.
Wysłany: Sob Maj 05, 2007 20:16
bosniak napisał/a:
Masz odpięty fabryczny alarm, stacyjke bez immobilaizera, dlatego kluczyki są cienkie, a diody przy "cyckach" nie mrugaja.
Zgadzam sie całkowicie!
...tylko pewnie w tym momencie to Cię już specjalnie nie rusza, bo przecież skoro obecny się sprawuje jak należy to nie ma sensu go zmieniać na fabryczny;)
Jedynie z tego co wiem, to fabryczny alarm posiadał również czujniki ruchu. No ale jeśli twój dorabiany alarmik sie sprawdza, to nie warto grzebać i kombinować.
Lepsze jest wrogiem dobrego - i czasem się to sprawdza
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Ostatnio zmieniony przez b_mol Sob Maj 05, 2007 20:20, w całości zmieniany 1 raz
stacyjke bez immobilaizera, dlatego kluczyki są cienkie
Uściślę, że to dotyczy każdego R600 sprzed 96 roku i z pilotami innymi niż VALEO.
Nie jest to zadna anomalia.
Zgadzam się, że brak mrugania diod przy "dzyndzlach" może być spowodowany odłączeniem fabrycznego alarmu+immo. Może też być spowodowany również prozaicznym faktem pozostawania alarmu w stanie "nieuzbrojony".
bialy114 napisał/a:
Tak sobie czytam tutaj i w innych postach i dociera do mnie powoli, że R600 (nawet 94`) posiada NA 100 % fabryczny alarm.
Oczywiście, że posiada. Skąd pomysł, że jest inaczej.
bialy114 napisał/a:
Kluczyki (2 szt) wąskie, łamane - stąd mój wniosek - nie mam immobilisera
Ja też mam kluczyk łamany, a immo jest.
Jeśli zamknę auto pilotem i otworzę kluczykiem, to nie odpalę auta. Immobiliser jest deaktywowany poprzez naciśnięcie przycisku na pilocie (fabrycznym oczywiście).
Diody u mnie oczywiście mrugają.
Odbiornik w podsufitce odbiera sygnał wysylany przez fabrycznego pilota.
Masz fabryczny pilot?
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
Wysłany: Sob Maj 05, 2007 20:22
piter34 napisał/a:
eśli zamknę auto pilotem i otworzę kluczykiem, to nie odpalę auta. Immobiliser jest deaktywowany poprzez naciśnięcie przycisku na pilocie (fabrycznym oczywiście).
Ja nie mam pilocików więc nie sprawdzę, ale mam nadzieję, że już nie długo...
A skoro piter34 pisze że immo jest, to pewnie jest!
Pomógł: 1 raz Dołączył: 08 Wrz 2006 Posty: 157 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Sob Maj 05, 2007 21:02
...chyba stosunkowo najpewniejsze jest AC...
_________________ ...pędzą konie po betonie w szarej mgle...
bialy114 [Usunięty]
Wysłany: Sob Maj 05, 2007 21:12
tolik napisał/a:
...chyba stosunkowo najpewniejsze jest AC...
Jasne - ale warto wiedzieć, czym się jeździ
piter34 napisał/a:
Masz fabryczny pilot?
Nie mam. Tylko kluczyki dostałem A piloty dostałem od dokładanego alarmu.
piter34 napisał/a:
Oczywiście, że posiada. Skąd pomysł, że jest inaczej.
No to du.. nie elektronik - zamiast podłączyć fabryczny alarm - dołożył swój. Żeby chociaż powiedział:"masz tutaj alarm - masz pilota do niego ?"
Piter34 - dzięki - żebym mógł to by było "Pomógł"
Wysłany: Pon Maj 07, 2007 21:33
bialy114, jak ubezpieczysz samochód, to napisz gdzie to zrobiłeś bo jestem również na wyborze towarzystwa ubezpieczeniowego - na razie wydaje misie, że nie najgorzej wygląda oferta PTU (poprzedni właściciel tam miał i podstawa ubezpieczenia wynosiła ok.850zł).
kup dobry prosty alarm ze sterowaniem centralnego i bedzie git, albo komplet oryginalny z rozebranego anglika.
Racja...popieram
niechlubnie znam paru takich agergatów, już po procederach - odnośnie tego teamtu twierdzą iż kupowanie alarmu niefabrycznego to ułatwiona zabawa dla nich. Fabryczny, nawet gdy prostszy jest bardziej skuteczny w obronie. - tylko cytuje
Pomógł: 387 razy Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 4424 Skąd: Oświęcim
Wysłany: Wto Maj 08, 2007 17:10
ADAM1 napisał/a:
b_mol napisał/a:
2. Czy dobrze rozumiem, że pozycja LOCK wewnątrz pojazdu koło dźwigni otwarcia bagażnika powoduje,
że blokowana jest możliwość przekręcania (otwierania) zamka klapy bagażnika (od razu dodam,
że nie udało mi się żadnego z moich kluczy przekręcić w zamku koło dźwigni wewnątrz pojazdu)?
Owa pozycja powoduje jedynie, iz nie mozesz otworzyc bagaznika od wewnatrz - czyli pociagajac za dzwigienke. Nie ma to nic wspulnego z zamkiem bagaznika.
...
Otóż właśnie ma . Pozycja LOCK powoduje zablokowanie zarówno dźwigienek wewnątrz auta jak i zamka klapy na zewnątrz.
Pozycja LOCK powoduje zablokowanie zarówno dźwigienek wewnątrz auta jak i zamka klapy na zewnątrz.
Aż sprawdzę u siebie, bo nie bardzo jestem w stanie sobie wyobrazić jak przekręcenie kluczyka z przodu samochodu obok fotela może cokolwiek zablokować w tylnej klapie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum