Panowie, jak odkrecic krokowca? widzę śruby ale maja "łebki" dziwne...
Przy krokowcu są chyba torxy jak dobrze pamiętam (takie imbusy, tylko nie sześciokątne, a gwiazdkowe) kupisz w każdym hipermarkiecie i niektórych sklepach motoryzacyjnych
bear007 napisał/a:
trezeba sciągać przepustnice??
żeby wyjąć krokowca to nie trezeba, ale jak chcesz ją wyczyścić to nie widzę inaczej
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Wysłany: Sob Sie 11, 2007 11:29
jak ściągnę i wyczyszczę przepustnicę to chyba pasowałoby ustawić wolne obroty..
W Mitsu miałem taką wtyczkę, którą trzeba było zmasować, aby odłączyć komputer (żeby mi nie przeszkadzał-nie korygował) w celu ustawienia obrotów i kąta wyprzedzenia zapłonu..zastanawiam się czy w przypadku Rovera też mamy takie "cudeńko",że jak nie zmasujemy to nie ustawimy poprawnie niczego??
_________________ Nie dyskutuj nigdy z debilem, bo najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu a potem poko
na doświadczeniem...
Panowie, jak odkrecic krokowca? widzę śruby ale maja "łebki" dziwne...trezeba sciągać przepustnice??
Po mojemu krokowy przykręcony jest na dwie śruby numer klucza 12. Te z dziwnym łebkiem (śrubokręt w kształcie znaczku mercedesa) nie muszą być odkręcane.
Czyszczenie krokowca i ustawienie obrotów to 20min roboty a nie lot w kosmos. Zdejmujesz krokowy, myjesz, zakładasz krokowy, wyciągasz bezpiecznik backup na kilka chwil, wkładasz bezpiecznik, odpalasz i czekasz aż się wentylator chłodnicy włączy. Jeżeli dalej lipa z obrotami, odpalaniem to niżej masz tabelkę może się przyda (fotki - tabelka, krokowy, ustawianie)
Jak dalej nie wiesz to zrobię Ci fotkę u mnie i namaluje co trzeba odkręcić ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum