Metody są trzy:
- regulacja drzwi na zawiasach, jeśli np. trochę odstają
- regulacja zamka
- przesunięcie odrobinę czujnika w stronę drzwi - wtedy szybciej będzie reagował
Zacznij od przesunięcia czujnika, bo to 2 śruby dostępne z wierzchu i nic innego nie można wtedy zepsuć.
Śruby od zamka też są dostępne od zewnąrz, ale jak coś źle przesuniesz, to możesz być zmuszony do rozbierania drzwi, żeby poprawić.
Regulacja zawiasów wymaga więcej wprawy i ja bym ją zostawił mechanikowi, bo jak to źle zrobisz, to drzwi nie będą się domykać, mogą opadać i rysować próg lub nadwozie.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
SPAMU¦
Wysłany: Pią Wrz 21, 2007 08:08 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
ale zakladając, że to ten czujnik - co należałoby zrobić? bo on reaguje dobrze - tylko co z drzwiami? no nie wiem, dajcie znać, jak macie jakiś pomysł, bo ja jestem zielony w tych sprawach
Pokombinuj. Jeżeli czujnik reaguje prawidłowo, to podłóż tam coś, aby trochę wcześniej myślał, że drzwi są zamknięte.
Potrzeba matką wynalazku.
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum