Bracia, kto i gdzie napompuje mi zawieszenie w MGFie w okolicach Radomia. Sprawa aktualna do końca listopada. Jeśli nikogo nie znajde, będę szukał w okolicach Gdańska. Bardzo będę wdzięczny za namiary. Adam
SPAMU¦
Wysłany: Sro Lis 12, 2014 23:17 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pytanie - Czy ktoś może wrzucić fotki tej pompki? Robię różne rzeczy do hydrauliki i pneumatyki - Może wystarczy dorobić odpowiednią końcówkę/króciec połączyć to z manometrem i każdy sobie podpompuje wg uznania z kompresora u gumiarza.
Witam Serdecznie. Również mam problem z glebą. Jest ktoś kto mógłbym Mi pomóc napompować zawieszenie w okolicach Płocka, Włocławka? Chyba, że ktoś ma na sprzedanie pompkę to byłbym zainteresowany. Pozdrawiam. 796-555-906
Wysłany: Sob Mar 03, 2018 17:47 Re: pompowanie zawieszenia
Witam
Od niedawna jestem posiadaczem autka MGF. Jak w temacie ,który postaram się delikatnie odświeżyć.. Mam problem z zawieszeniem, leży totalnie na maksa.. Jest któs tu z nie dalekich okolic Ostrołęki ? woj.Mazowieckie
Cześć wszystkim odświeżam temat. Jestem z opolskiego, a dokładniej z Opola. Jest ktoś w bliskich okolicach do napompowania zawieszenia? Auto niestety leży.
Pozdrawiam
Witam,
poniżej opiszę jak szybko, tanio (max 90zł ) bez przesyłek jeśli mieszkacie w większym mieście wykonać samodzielnie pompkę. Mi zajęło to ok 10min. będąc w wyjściowych ciuchach prosto po powrocie od klienta.
4km dalej miałem Castoramę w której kupiłem:
Towotnicę Yato (były tańsze ale dołożyłem 25zeta za markę)
https://www.castorama.pl/...id-1094671.html
Na dziale hydraulicznym wężyk zbrojony do podłączenia wody 70cm. gdzie z jednej strony był gwint zewnętrzny M10 a z drugiej nakrętka M12.
Na dziale ze śrubami kupiłem dwie opaski do węży, trochę większe od średnicy węża do wody, tak aby weszły bez problemu, jednocześnie mając tyle zapasu do zaciśnięcia ile się da.
Na dziale z farbami denaturat a 300m dalej od Castoramy w Nurauto koncentrat.
Po podjeździe pod garaż - Montaż.:
- z wężyka do pompowania wykręciłem zaworek aby miał swobodny przepływ
- Szlifierką kontową (mam akurat w uniwersalnym stojaku) odciąłem nakrętkę M12, ok 3 cm za zakuciem.
- Nałożyłem obie opaski i z większej odległości rozgrzałem opalarką przewód od kranu.
- następnie nałożyłem go na wężyk do pompowania tak daleko, że aż wszedł mi cały na zakucie wentyla (tam gdzie wykręciłem zaworek)
- jedną opaskę zacisnąłem na końcu zakucia wentyla a drugą na samym wentylu.
- gwintowaną końcówkę z uszczelką wkręciłem do towotnicy.
- Przygotowałem miksturę zgodnie z forumową recepturą, poluzowałem odpowietrznik i nalałem.
Ciekło trochę od tyłu do momentu, gdy nie odpowietrzyłem.
Pompowanie przebiegło bez żadnych problemów, wycieków z pompki i połączeń, za to pojawiły się pod autem...
Jutro czeka mnie zwalenie koła i nadkola. Zobaczymy co los przyniesie i jaki będzie wyrok
Mam nadzieję, że Wam się ten opis przyda...
_________________ Był: MG MGF Srebrna Strzała z wałkami Piper Cross (Tesknie )
Jest: MG TF Spark i sporo do zrobienia
.Rover 75 w kolorku Cev
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum