Forum Klubu ROVERki.pl :: Sprowadzenie MG ZS i związana z tym akcyza
GarażTechniczny FAQSzukajFAQRejestracjaZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Sprowadzenie MG ZS i związana z tym akcyza
Autor Wiadomość
magneto 

Wysłany: Sro Maj 16, 2012 16:40   

maniaq napisał/a:
ale pisanie jak tu oszukac, to juz przesada IMHO.

dobrze że to twoje zdanie.
maniaq napisał/a:
a Ty jak sie okreslisz jezeli okradasz swoje panstwo >?

Państwo okrada nas na kazdym kroku, to rządzący takie niejasne prawo konstruują aby można było je interpretowac na wiele sposobów- robią to oczywiście pod siebie bo wiekszość z nich ma jakieś w tym interesy, a to że zwykły człowiek potrafi też z tego korzystac to jest już źle.
Jak długo będę żył tak długo będę kombinował jak robić aby mniej płacić. zresztą przykład idzie z góry- co chwilę jakaś afera
Poza tym wystarczy że połowa mojej pensji idzie na podatki i inne zusy - więc to co mi zostaje muszę tak wydać abym był zadowolony.

Jeśli jednak zgrzeszyłem i zlamałem jakiś punkt regulaminu przekazując info n.t. obniżenia akcyzy prosze o ukaranie

SPAMU¦

Wysłany: Sro Maj 16, 2012 16:40   Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)

dawidsass 

Rover 45

Wysłany: Sro Maj 16, 2012 18:33   

Cytat:
Najlepiej zbic te 40% przebiegiem. Podajesz ze ma 350 tys i nie powinni robic problemu.

Przecież ja nie mogę ceny sam zbijać.. Kupuję samochód za określoną kwotę. Idę z briefem do UC. Tam babka stwierdza, że jest zaniżona i patrzy w katalog. Jeśli w tym momencie nie mam opinii rzeczoznawcy, że faktycznie jest warty 40% mniej niż w katalogu to mogę tylko klęknąć; P

maniaq 

MG ZS

Wysłany: Czw Maj 17, 2012 13:34   

ciekawe, ze okreslacie ICH jako zlodzieje :)

magneto napisał/a:
Państwo okrada nas na kazdym kroku, to rządzący takie niejasne prawo konstruują aby można było je interpretowac na wiele sposobów- robią to oczywiście pod siebie bo wiekszość z nich ma jakieś w tym interesy, a to że zwykły człowiek potrafi też z tego korzystac to jest już źle.

tylko buduja drogi, szkoly, przedszkola, orliki, szpitale... jeszcze u nas nie ma tak zle jak w innych krajach gdzie za wszystko sie placi osobno z kieszeni wlasnej, a nie z podatkow juz zaplaconych.

Zle jest w obu przypadkach ;) ale Kali ukrasc - dobrze, Kalemu ukradli -zle :rotfl:

magneto napisał/a:
Jak długo będę żył tak długo będę kombinował jak robić aby mniej płacić. zresztą przykład idzie z góry- co chwilę jakaś afera
Poza tym wystarczy że połowa mojej pensji idzie na podatki i inne zusy - więc to co mi zostaje muszę tak wydać abym był zadowolony.

Nie wiem w jakim jestes wieku, ja 30 :) , ale dlatego mowie, ze w polsce musza jeszcze ze dwa pokolenia wymrzec, zeby bylo normalnie :) to jak z ubezpieczeniami w USA placili wszyscy byl spokoj i harmonia. Jak czesc osob zaczela kombinowac, to coraz mniej pieniedzy bylo w budzecie , wiec podnosili oplaty tym co placili, wiec znow kolejna grupa osob przestawala placic... az teraz prawie 50 % amerykanow nie ma wykupionego ubezpieczenia zdrowotnego, bo sie sytuacja zapetlila...

W skandynawi placa nie mniej :) ale placa i maja dzieki temu normalniejsze panstwo, spokojniejsze zycie ;) W austrii sasiad sasiada zaskarzy na policje jak z opiekunka do dziecka nie ma umowy i nie placa podadkow... ale w PL ciagle ONI krada, to i ja :)

Prowadze wlasna firme i ciagle mam wrazeniem, ze jestem tym naiwniakiem, ktory placi za tych co kombinuja... place wiecej, bo inni nie placa wcale... Jakby wszyscy placili, moznaby obnizyc podatki itp. przyklad byl z akcyza, rosla rosla... przemyt wzrosl niebotycznie, ale jak z dnia na dzien obnizyli o polowe ( z glowy dane) do wzrosly wplywy do budzetu, bo sie nie oplacalo kombinowac i kazdy kupowal legalna flaszke, a nie z meliny ;)

Tylko obie strony musza zrozumiec, ze jak nas doja, to ludzie zaczynaja kombinowac, a jak podatki sa na " ludzkim"( to dla kazdego inny poziom) poziomie, to kazdy zaplaci...

W kwestii akcyzy za auto i oplat - jezeli auto na prawde ma 350, jezeli jest porysowane, ok, korzystajcie i walczcie o swoje... ale pisanie wez se wpisz................. co jest naklanianiem do falszerstwa, to juz chyba nie jest to - wykorzystywanie LEGALNIE, obowiazujacego prawa ;)

magneto napisał/a:
Jeśli jednak zgrzeszyłem i zlamałem jakiś punkt regulaminu przekazując info n.t. obniżenia akcyzy prosze o ukaranie

nie cisnieniujcie sie, nikogo nie bede rozgrzeszal ;) bom nie ksiadz, za bardzo lubie "sex drugs and rock'n'roll" ;) :rotfl: taki maniaqowy zarcik ;)

tylko zwracam uwage, ze na forum klubowym nie powinny pojawiac sie slowa namawiajace do popelnienia przestepstwa. Ot tyle i tylko tyle ;)

magneto 

Wysłany: Sob Maj 19, 2012 13:35   

maniaq napisał/a:
tylko buduja drogi, szkoly, przedszkola, orliki, szpitale...

komu budują szkoły jak jest niż demograficzny i redukują liczbę etatów?
Akurat jestem blisko grona pedagogicznego i nie ma szkoły w której nie robili by redukcji, a ci co pracują nawet nie mają całych etetów.
przedszkola- też nic na ten temat nie wiem
Szpitale-mam nadzieję że nie mówisz o prywatnych klinikach a nie o państwowych.
Miasto chce sprywatyzowac szpital bo przynosi wielomilionowe straty,
Drogi budują, orlik też jest u nas jeden nowy na 80tyś miasto
maniaq napisał/a:
jeszcze u nas nie ma tak zle jak w innych krajach

natura czlowieka jest taka że zawsze patrzy na tch co mają lepiej.

Idąc twoim Tokiem myślenia porównajmy się do Korei Pólnocnej albo Bangladeszu
Tam mają przeje@#$e na każdym kroku więc u nas rzeczywiście jest zajebiście fajnie

maniaq napisał/a:
W austrii sasiad sasiada zaskarzy na policje

A Ty podpieprzysz kogoś jak źle robi?
U nas jakbyś chciał podpieprzac na policje tych co robią wałki to to uwierz mi że ten podpieprzony dowie się (ma znajomości) kto go podpieprzył i wtedy informator bedzie miał problemy

maniaq napisał/a:
Prowadze wlasna firme i ciagle mam wrazeniem, ze jestem tym naiwniakiem, ktory placi za tych co kombinuja..

Ja też prowadziłem własną firmę- i dlatego że mamy prawo które mozna interpretowac na wiele sposobów juz tej firmy nie mam bo skarbowy mnie wykończył-a nie zrobiłem nic wbrew prawu...jak sobie przypomne to krew mnie zalewa że byłem uczciwy

maniaq napisał/a:
W kwestii akcyzy za auto i oplat -

Niemiec kupi auto w hiszpani i nie płaci akcyzy bo po to jest unia, a to jest wewnątrzunijny przepływ towarów.Ale my musimy płacić, za wszystko.
Gdyby nie chora stawka 18.6 % za silniki powyżej 2 litry to nie byłoby tego tematu
W sumie i tak sie polepszyło w stosunku do tego co było 8 lat temu(akcyza za auto powyżej 10 lat 60%) ale do ideału jeszcze dużo brakuje

maniaq napisał/a:
tylko zwracam uwage, ze na forum klubowym nie powinny pojawiac sie slowa namawiajace do popelnienia przestepstwa

nikogo nie namawiam,lecz służę dobrą radą

dawidsass, sorry za OT

maniaq 

MG ZS

Wysłany: Sob Maj 19, 2012 14:38   

Mialem na mysli podatki w innych krajach, ze w PL wbrew temu co piszecie nie jest tak zle. http://biurose.sejm.gov.pl/teksty_pdf_06/ps7.pdf zrodlo ;)

Chodzi mi o to ze tak czarno wszystko rysujecie, co jest czarne - szara strefa to jest, ale sa tez pozytywy. Jakos widze, ze ludzie maja coraz lepsze auta, domy, mieszkania , TV po 50 " it itd, tylko taka nasza mentalnosc jak w dowcipie - oj slabiutko slabiutko , a dom 300m2 + 2 mercedesy itd ;)

Prawo jakie jest kazdy widzi, ja mialem doczynienia osobiste z wypadkiem drogowym mamy - sprawa 5 rok prawie i bedzie nowe postepowanie, calkiem od nowa :D wiec pewnie jeszcze z 5 lat oraz wlasna kolizje gdzie sie dochodzilem rok majac prawo po swojej stronie.

a dobra rada, to taka mieszczaca sie w ramach prawa, a nie wykraczajaca poza nie ;) nie chcialbys chyba, zeby ktos mial przez ciebie porblemy z urzedami ;)

Temat rzeka, moze na zlocie/spocie keidys uda sie pogadac.

Koncze OT.

Normalnoci nam potrzeba :D tylko tyle i az tyle :)

Udanych zakupow 2,5 v6 motorek pierwsza klasa :D

Jezeli US wydal decyzje cie krzywdzaca, mozesz sie odwolywac i sadzic, albo pogodzic sie ze blednie ty lub ksiegowi interpretowaliscie przepisy. Urzednicy sa bezkarni, ale mozesz juz wygrac sprawe z US lub ZUS-em itp. Nie znam Twojej sprawy nie oceniam, ale przykro jak sie slyszy o piekarniach zamykanych , bo rozdawaly chleb O_o

Odpowiedz do tematu