mialem kiedys rozporki w poprzednim aucie buda sztywniejsza ale jest maly minus na spawanej rozporce przy delikatnej kolicji leci sila na druga strone lepiej pomysl by na laczeniu z rury z kielichem nie wstawic jakiej sroby z gwintem w razie kolizji ona sie zlamie i nie uszkodzi drugiej strony auta;]
SPAMU¦
Wysłany: Sro Lip 30, 2014 19:49 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Następne sztuki były by lepsze jakby miejsce montażu były okrągłe a nie kwsdrstowe, ponieważ te złe leżą na kielichu, zrobię jutro fotkę o co chodzi. Ogólnie jestem zadowolony
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Pomógł: 24 razy Dołączył: 14 Mar 2011 Posty: 891 Skąd: Grudziądz
Wysłany: Pią Sie 15, 2014 14:24
A więc tak. Nie założyłem pomimo wielu starań, obecnie jest więcej na "-" niż na "+". Rozpórka leży nie kielichu, łapa jest za wysoka, niezbyt dużo pozostaje na śruby. Łapie bo łapie. Przy pierwszej próbie naprężenie było tak duże iż wyrwało mi śrubę z poduszki. Po prawej stronie nie można zastosować podkładki gdyż jest za mało miejsca przy spawie. Jak ktoś ma sprzęt może się pobawić w podszlifowanie - ja nie mam obecnie czasu i chęci. Także jak ktoś chce za półdarmo rozpórkę pomalowaną na srebrno to PW do mnie.
Rozpórkę pasowałem na swoim i było ok. Nie ma jednak co drążyć tematu. W przeciągu powiedzmy ok 2 miesięcy będę robił inne i to zrobię jeszcze jedną, którą wyśle do Ciebie na swój koszt.
Zdaje sobie sprawę jak mocno się to przeciągnęło, ale mam problemy z autem - stad to opóźnienie. W ciagu ok 2 tygodni kolejne rozpórki powinny już być gotowe, wiec szpynior, dostaniesz swoją obiecaną Flansze już mam gotowe, reszte materiału już kupiłem, więc zostaje tylko kwestia spawania.
rafalmis1 napisał/a:
były by lepsze jakby miejsce montażu były okrągłe a nie kwsdrstowe
Dalej jest kwadratowe, ale innych wymiarów i innej grubości, więc wyeliminowane zostały wcześniejsze problemy.
Pytanie odnośnie procesu produkcyjnego
Ten kwadrat na kielich jest robiony z jednej części jako klatka w stylu "C" czy spawany z 3 elementów zakończonych 45 stopni ?
Taki motyw jako dygresja, jak mi się wydaje rozpórka zasłania nr VIN na przeglądzie koleś mi sprawdzał VIN na kielichu. Mam już mało widoczny i sapał jak będzie nieczytelny za rok to mi nie podpije. Trzeba by demontować rozpórkę na przegląd dla takiego typa chyba służbista był jakiś wam też sprawdzali ?
adam_26, Vin na stacji przeglądu sprawdzają tylko jak jesteś u nich pierwszy raz i to bardzo dokładnie.
Jak sie jedzie w to miejsce kolejny raz i widzi po pieczątkach ze się już było i ma ciebie w komputerze to nie sprawdza już. Przynajmniej ja tak mam na dwóch stacjach przeglądu
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
U siebie w zr mam 4 numerki (o ktorych wiem) i za pierwszym razem też zaglądali wszędzie nawet do wydechu a teraz tylko ze ścianki grodziowej sprawdzają.
Pytanie czy domyślnie w zamierzeniach kielichy wg. producenta mają pracować czy być sztywno ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum