Jakoś nie potrafię na bieżąco prowadzić tematu a cały czas powolutku coś się dzieje.
Zamiast ori filtra powietrza wpadła wkładka K&N.
Naprawiany próg zaraz po kupnie to już 5 lat znowu zadał się z rudą
Wymienione zostało poszycie na całej długości i eRem można już jeździć bez wstydu
Ostatnio miałem przygodę z hamulcem postojowym zwanym też ręcznym. Tarcza kotwiczna zwana osłoną z racji długiego związku z rudą (jak ja jej niecierpię ) straciła swoje właściwości i mocowania kotwiczek szczęk hamulca postojowego przegniły. Spowodowało to że w trakcie jazdy ów kotwiczki a dokładniej jedna spadła sobie na dół bębna i niemiłosiernie stukała. Udało się zdobyć tarczę w miarę dobrym stanie i wymienić. Jednakże eR nie były sobą gdyby wszystko poszło gładko, linka ręcznego nie chciała wyjść z mocowania po dobroci i trzeba było popracować siłowo ale z głową.
Ręczny działa, bałagan posprzątany, można śmigać.
Jest plan, dobry plan
Graty już czekają na półeczce i będzie się działo ale o tym już innym razem.
Pozdro dla ludzi pozytywnie zakręconych. Joł
_________________ Jeżdżę spokojnie bo nie ma czym poszaleć
Końcówki spoko Z własnego doświadczenia wiem, że jeżeli dobrze nie obspawasz końcówek to gorące powietrze będzie się cofało i wchodziło pod zderzak i potopi Ci piankę pod zderzakiem.
Czekamy na plany
końcówki są przyłapane tylko w kilku punktach ale dobierałem tak średnicę rury z której zrobiłem końcówki że wchodziły na wcisk na te wychodzące z tłumika. Już trochę czasu siedzą i nie czułem smrodu z tyłu auta. Mam nadzieję że nie będzie źle.
Nie wiem czy aż tak czuć potopioną piankę pod zderzakiem (ja nic nie czułem) ale jak ja mój ściągnąłem to pianka nad wydechem nad przyspawanymi końcówkami była praktycznie całkiem potopiona Ja założyłem tylko końcówki i była duża szpara pomiędzy rurą wydechu a końcówką, u Ciebie może będzie inaczej.
Ja teraz będę musiał zmienić końcówki bo moje pordzewiały i już teraz będę starał zrobić się tak żeby całe spaliny wylatywały poza zderzak .
Pozdrawiam i powodzenia w kolejnych modach
Ten weekend był ciężki.
Wizyta u Markza i podłączenie komputera det3. Jeszcze raz wielkie dzięki Marek.
Wizyta w HP Performance i strojenie.
W dwa dni zrobione ponad 900km, warto było eR jeździ fajnie i mi tak pasuje. Można było jeszcze zwiększać moc ale zostałem przy bezpiecznym ustawieniu.
Wykres jest. Czeka mnie jeszcze wizyta na hamowni ponieważ nie było warunków do właściwego pomiaru i eR hamowany był na drugim biegu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum