W megance miałęm taki pomysł, i próbowałem je założyć. Skończyło się na tym że wywaliłem je do kosza jeszcze przed pełnym montażem. Zbyt dyskretna jest różnica w wyglądzie żeby rozkręcać pół wnętrza by nałożyć 4 aluramki na zegary. Nie chce mi się
dodałoby smaku, gdybym miał też czerwone wskazówki, i najlepiej trochę inne podświetlenie. Ale roboty z tym trochę jest, a ja mam ważniejsze naprawy na głowie, np rdza na lewych drzwiach, czy wgniotka z tyłu, pęknięty zderzak, tego chcę się pozbyć w pierwszej kolejności. W drugiej kolejności podsufitka i wykładzina podłogowa + zszycie foteli, a potem się zobaczy
W ciągu ostatnich dni zmagałem się z hamulcami. Podczas jazdy w 5 osób "usmażyłem" klocki, czuć było spaleniznę i dziwne dźwięki z prawego przedniego koła. To straciłem cierpliwość i zrzuciłem koła i zabrałem się za zaciski. Po rozebraniu okazało się, że w lewym kole klocki są prawie nowe, ale tłoczek popuszcza płyn (a raczej uszczelka przy tłoczku popuszcza - bardzo niewiele ale jednak), a z prawej strony mam zapieczoną śrubę pływającą (kompletny brak ruchu) i klocki starte do zera (dosłownie). Ogarnąłem ową śrubę (wyczyściłem benzyną, nasmarowałem), wymieniłem klocki na osi na nowe (ATE) i auto "odżyło" Już pierwsze przejażdżki pokazały, że auto jest jakby lżejsze, bardziej dynamiczne, nie wytraca tak bardzo prędkości na luzie, nie trzęsie mi budą podczas hamowania, nie ma bicia na fajerze przy hamowaniu Jednym słowem - taka mała usterka, a tyle niedogodności. Mam nadzieję, że zużycie paliwka troszkę spadnie, bo auto nie jest już "przyblokowane" hamulcem Koszt całej naprawy zamknął się w 100zł, a czas spędzony przy aucie to może z godzinka efektywnej pracy (wiadomo, zeszło się trochę więcej - zakup klocków, przerwy na fajkę itd ) ale różnica jest widoczna.
[ Dodano: Pon Kwi 16, 2012 22:19 ]
Dooobra, dziś autko obejrzał lakiernik. Popatrzył, pokminił, wycenił 1300-1500pln za: usunięcie rdzy z lewych tylnych drzwi (zaprawka) + malowanie połowy elementu, podklejenie zderzaka tylnego ze szpachlą i lakierowaniem elementu, wyklepanie wgniotki na lewej tylnej ćwiartce + malowanie elementu i malowanie połowy elementu tylnej prawej ćwiartki + wypchnięcie małej wgniotki na krawędzi.
na razie u jednego. Drugiego (po sąsiedzku) zapytałem ile by sobie liczył za samą wgniotkę (lewa tylna ćwiartka + malowanie elementu). 400zł za ten element, o resztę nie pytałem.
Zacząłem od wgrania map (dzięki MaReK i Raptile) i podkręcenia turbo (dzięki szoso i maniu48. Poniżej wykres z hamowni zlotowej jeszcze przed podkręceniem turbo do 1,35bar
W następnej kolejności zabiorę się za montaż skórzanych foteli jakie zakupiłem mojemu R Zdjęcia wrzucę jak zainstaluję skórę
_________________ Pozdrawiam,
pelson91
Ostatnio zmieniony przez pelson91 Nie Lip 01, 2012 11:25, w całości zmieniany 2 razy
torek86, różnica mocy na początku urywała mi jajca, teraz już się przyzwyczaiłem Ale fajnie teraz chodzi, jest elastyczny, dobrze przyspiesza. Zmienił się zupełnie dźwięk turbiny. Trochę o nią się boję ^^
Co do spalania, to na pewno spadło. Wcześniej wciągał mi ok 7,5litra na setkę, teraz spokojnie poniżej 7 się mieści, dzisiaj albo jutro będzie najnowszy raport spalania, bo planuję zatankować nareszcie do pełna Wg moich obliczeń orientacyjnie spalił mi ok 6,7litra
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum