Oj nie, ale.....
Kat out, tłumik środkowy zastąpiony innym 60cm przelotowym (ori też był przelotowy) rury na odcinku zaraz za kątem do końca zmienione na 62mm, koncowy tłumik ori z turbo przerobiony. A no i DP własnej roboty tak jak i tłumik, nie jestem spawaczem więc bez smiechow
[ Dodano: Pią Sie 23, 2019 13:43 ]
W środek wełna niepalna upchana nie za mocno i owinjeta wokół tej siatki z nierdzewki
_________________ Jeżdżę spokojnie bo nie ma czym poszaleć
Pomógł: 6 razy Dołączył: 25 Mar 2013 Posty: 370 Skąd: Częstochowa
Wysłany: Pią Sie 23, 2019 14:49
Nierdzewka jest więc na bogato
Śmiechów nie będzie..... ja jak spawałem swój pierwszy wydech w Corsie C to mi się katalizator z resztą wydechu o ponad centymetr mijał nie szło plecionki nagiąć, żeby skręcić skończyło się ponownym pocięciem i łapaniem na aucie widok po pospawaniu bezcenny
A na czym bazowałeś jak robiłeś DP? Chodzi o flanszę i kształt kolanka? To jakieś gotowce, czy z czegoś podeszło?
[ Dodano: Pią Sie 23, 2019 15:49 ]
Co z 2 sondą? wyprogramowana czy emulator?
DP na zdjęciu jest od t25, jest to przerobiona kupna flansza. Pod ori turbo użyłem odciętej i rozfrezowanej flanszy z ori dp, następnie kolanka hamburskie? 90' i robiłem to na aucie.
2 sonda na emulatorze kątowym, widać to na zdjęciu wydechu zaraz za katem
Głośniej jest nieznacznie, bulgotania w środku nie słychać, chrapnięć/pierdów/strzałów nie słychać prawie wcale. Gdy zobaczyłem filmik to się bardzo zdziwiłem że to tak brzmi. Trasa 800km i zero zmęczenia że względu na wydech, nie wiem jak jest na tylnej kanapie ale żona jeszcze nie narzeka
Dżelo - robiłeś coś z głowicą ?, bo jakoś nie wyłapałem (choć nie wszystko na tym forum jeszcze wyłapuje ).
Mam u siebie ściągniętą czapkę i widzę, że kilka niedoróbek fabrycznych można tam śmiało poprawić - co też czynię
Masz jakieś przekładki termiczne pomiędzy głowicą a ssącym ? Ja u siebie w N/A mam między głowicą a dolnym kolektorem i między dolnym a górnym (kolektor VVC oczywiście) i efekty są bardziej niż zadowalające .Takie samo rozwiązanie chcę zaszczepić do turbo.
Pozdrawiam,
Golden
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum