A ja nie lubię rzeczy niepraktycznych czyli tzw. szeroko pojętych ozdób, łapaczy kurzu, zbędnych elementów wystroju e.t.c. Kalendarz ma być kalendarzem, ma być rzeczą przede wszystkim praktyczną i przydatną, a fakt że jest dodatkowo ładny ma być jego dopełnieniem, a nie podstawowym atutem. Ja chcę z kalendarza korzystać.
Ale oczywiście szukamy tu czynników pozarynkowych (bo cena jest ok) kształtujących wielkość popytu. A że ja zawsze byłam indywidualistką to być może nie należy brać moich uwag pod uwagę .
Zrobiłam natomiast malutki rekonesans i kilku moich znajomych jest podobnego zdania. Priorytet to funkcja użytkowa.
SPAMU¦
Wysłany: Sro Sty 22, 2014 14:52 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Kalendarze z 3 miesiacami zazwyczaj maja jedno male zdjecie. Mozna zrobic i tak, ale ... chyba ciekawiej jak sie auta i klimat zdjec zmienia z pora roku Wiecej osob moze nacieszyc sie innymi , swoimi autkami
Ktoras osoba narzeka na przeiwjanie kartek, mi to nie zajmuje wiecej niz 3 sekundy, jakby sie cos nie ukladalo, to dodatkowe 10 i na pewno sobie poradze wiec JA tutaj nie widze wiekszych problemow, to nie jest cos co sie przewraca kilka razy dziennie i nawet jak nie jest plynne to nie mozna z tym zyc, ja tak to odbieram. jakbym musial robic to codziennie kilka razy, mogloby mnie uwierac - fakt.
Imieniny mysle , ze jest szansa dodac, troche to forme kalendarza zakluci, ale to jest jeszcze do przedyskutowania.
Czy uwazacie ze daty sa za malo czytelne w obecnej formie ?
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
pulinek ... bo Ty po polibudzie jesteś ... dla mnie akurat w kalendarzu roverkowym priorytetem jest zdjęcie ... a inne kalendarze mają pełnić funkcję użytkową imieniny są zbędne w moim przypadku ... te co trzeba mam w głowie a resztę na onecie
Ja z kolei zdecydowanie chciałabym kalendarz biurkowy. Praktyczny, przy nosie, pod ręką, z imieninami, z 12 kartkami i 12 zdjęciami
[ Dodano: Sro Sty 22, 2014 18:44 ]
Ja z kolei zdecydowanie chciałabym kalendarz biurkowy. Praktyczny, przy nosie, pod ręką, z imieninami, z 12 kartkami i 12 zdjęciami
i z okładką
jest dotarł, powiedzieć że jeszcze cieplutki to przesada ale odpakowałem z zaciekawieniem...
wyciągnąłem do tego 2012 i 2013 dla porównania... co pierwsze rzuciło się w oczy a oczywiście wadą nie jest.... 3 rok z rzędu styczęń zdobi 75/ZT w kolorze szarym
ot chyba zimowy kolorek hehe
kalendarz jest ładny, już wisi i zdobi ścianę, zerknę na daty kilka razy w roku, ale bardziej zaglądam na zdjęcia co do sprężynki i przekładania stron jak ktoś wcześniej zauważył faktycznie czasem gdzieś ciężkawo idzie, ale to raz na miesiąc więc mi nie przeszkadza absolutnie, uwierało trochę przy szybkim przeglądaniu zdjęć zaraz po wypakowaniu
co do samej formy kalendarza:
fajny pomysł z nickiem fotografa
Na przyszłość gdzieś w rogu można by zamieścic małą metrykę danego modelu, nazwa moc silnik rocznik... ot tak dla zainteresowanych nie związanych jeszcze z marką
idąc dalej generalnie jest ok, choć jeśli idzie o moje osobiste odczucia bardziej odpowiadał mi format kalendarza z 2012 roku... z taką białą ramką dookoła zdjęcia.
dni miesiąca były na dole strony i zaznaczone były święta z podpisem co to za dzień. małe a cieszy, przecież każdy lubi widzieć kiedy jest wolne
przedostatnia sprawa może praktyczna może nie, mnie rzuciło się to przy przeglądaniu. w kalendarzu 2013 wystarczyło przerzucić kartę i mieliśmy następny miesiąc i tak do czerwca potem odwracaliśmy kalendarz i wracaliśmy kartami do grudnia, tu co miesiąc przekładamy kartę i odwracamy kalendarz tyłem do przodu... może nie istotne.
i chyba ostatnia sprawa wszystkim którzy przyłożyli rękę do powstania kalendarza trzeba pogratulować dobrej roboty, kalendarz jest indywidualny i można być dumnym, że użytkownicy potrafią się spiąć i stworzyć coś swojego.
no i jeszcze jedno mnie natchnęło na samiutki koniec i pewnie powinno się znaleźć w temacie pomysł na kalendarz 2015 ale tu też zostanie to zauważone, jeśli zdjęć któregoś z aut jest więcej, a powstały przykładowo w jednym miejscu
Można by pomyśleć o karcie kalendarza z jednym dużym zdjęciem i obok np 3 mniejsze zdjęcia, mogło by to ciekawie wyglądać w połączeniu z tabelką o roczniku i informacji o danym samochodzie... Pozdrawiam i cieszę oczka
i teraz zauważyłem, że nie tu napisałem gdzie miałem... po rządowemu sorry nie widzę jak usunąć moje wypociny
Ile osób, tyle wizji na kalendarz, nikt chyba do końca nie będzie zadowolony, nawet żaden "Pan kompromis" nie pomoże. Obecny mi się podoba, chociaż w mojej ocenie to bardziej foto-album z opcją kalendarza, pomysł fajny. Jak dla mnie, kalendarz to kalendarz a zdjęcia są miłym dodatkiem. W ubiegłym roku korzystałem z kalendarza JCP i taki układ mi bardzo odpowiadał, zaczynał się nietypowo, bo od Marca a kończy na Lutym(były opóźnienia w nadsyłaniu fotek).
Jeżeli chodzi o mnie to Jaguarowa wersja też jest całkiem niezła mimo iż fotka nieco mniejsza to rónież jest ok
-Co do pomysłu modelek, to raczej koszty więc odpada.
-Żony lub kochanki jak ktoś wspomniał może być jeżeli nie będzie takiego przesytu jak z tym BMW i nie widzę wtedy powodu aby takie zdjęcie dyskwalifikować.
-Tak samo nie widzę powodu do dyskwalifikacji zdjęć czarno białych lub czarno białych z wyciągnięciem jakiś odcieni które potrafią dać jeszcze lepszy klimat.
-Pomysł aby na kalendarzu w obecnej formie z dużymi zdjęciami umieścić 2-3 mniejsze zdjęcia jak najbardziej trafiony lub ewentualny collage (coś w stylu rozsypanych kartek zdjęć i przodujące frontowe jako główne)
Co do samej formy kalendarza i jego konstrukcji można by kombinować ale w końcu to kalendarz więc nikt z niego golarki nie zrobi
Jedyne co bym dodał to jakąś tekturkę usztywniającą aby móc go postawić a nie tylko powiesić....może tylko moje odczucie ale akurat nie dziurawię ścian
czcionka jest czytelna... jedynie przykładowo styczeń ma zdjęcie, które jako tło ma zbliżoną kolorystykę. ale taki urok zimowej aury
tak przy okazji bawiłem się dzis trochę i wpadł mi taki pomysł... sorki za zdjęcia laguny znalazło się jakieś minimalne miejsce na notatki, można dowolnie poddawać modyfikacjom, krytykować lub cokolwiek innego
a czy tak w ogóle wiadomo coś o kalendarzu na przyszły rok? bo jak na razie każdy by coś chciał ale wszystkiego sie nie da wkleić w niego.jestem ciekawy co z tego wyjdzie.
Na razie nie zapowiada się, że powstanie jakakolwiek forma kalendarza. Przyczyna jest jak zwykle prozaiczna, dosłano tylko dwa zdjęcia. Mimo tego że mamy nagrody etapowe, jest szansa że zdjęcie znajdzie się w kalendarzu na 2015 rok, że cena dla klubowiczów będzie mniejsza niż kalendarz z koniami na poczcie to ruch w temacie jest znikomy. Skrzynka foto(at)roverki.pl świeci pustkami, choć komisja rwie się do pracy.
z chęcią bym coś podesłał, ale nie uśmiecha mi sie fotografowanie podwórka ze strażą miejską w tle, jak tylko uruchomię auto to mam kilka pomysłów, między innymi rover i golf heh ale to nie wiem czy sie uda
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum