lepiej zainwestowac w cos dobrego bo puzniej sie odwdzieczy!
Wyznaje ta sama zasade
matlacz napisał/a:
mam nadzieje ze zostane juz przy tej marce!
Nawet jak nie zostaniesz to bedziesz mial sentyment Mi on pozostal i ogladam sie prawie za kazdym R na drodze - zona mi juz dawno powiedziala, ze mam obsesje
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
IC = intercooler chłodnica powietrza pomiędzy turbiną a kolektorem ssacym. Zwieksza "ilość" powietrza wpadającego do cylindra poprzez zmniejszenie jego temperatury (niższa temp = większa masa powietrza w tej samej objętości) co poprawia osiągi
IC = intercooler chłodnica powietrza pomiędzy turbiną a kolektorem ssacym. Zwieksza "ilość" powietrza wpadającego do cylindra poprzez zmniejszenie jego temperatury (niższa temp = większa masa powietrza w tej samej objętości) co poprawia osiągi
Acha nie znalem poprostu tego skrutu IC
No dobra to mozna poprostu dolozyc intercooler do zwyklago SD? Sa jakies duze problemy z tym?
problemy pewnie sa, ale nie wiem dokłądnie jak to wygląda. Poszukaj na forum, bo ktoś taką operację robił (lub siędo niej przymierzał)
Kilka KM napewno dojdzie tak na oko z 10 może 15. Tylko hamownia prawdę powie
Ja swoim 1,4 16V rozpedziłem się do ponad 200 km/h, byłem zdziwiony że z takim silniczkiem taką predkośc osiągne. Dodam że to seria silnik i opony o prawidłowym rozmiarze
Witam, aktualnie ujezdzam 114GTi, wczesniej była alfa(błąd w sztuce), a jeszcez wczesniej
Rover Mini-budzik był wyskalowany do 140km.h i przy pojemności 998ccm udało sie go zamknąć i nawet jeszcez pozadnie przekroczyc kreske... mysle,ze ze 150 było spokojnie...
Teraz 114 GTi i przy obciazeniu 116kg materiału w bagazniku z kolegą jechalismy 200km/h-licznikowe, jednka gumki z przodu są 185/60/13, zamist seryjnych 185/55/13, wiec moznaby z 3 km/h dodac... a tak, jak mowie, obciazenie było spore... a i miejsce pod pedałem jeszcze by sie znalazło
Ale w koncu to GTi... Tomiemu ponoć udało sie rozpedzic mojego białasa do wiekszej predkosci,ale nie widziałem, wiec nie wiem..
Pomógł: 50 razy Dołączył: 25 Maj 2007 Posty: 800 Skąd: Ostrów Wielkopolski
Wysłany: Pią Lis 16, 2007 15:19
Wczoraj swojego rozpędzałem od 0-140 wyszło 19,33 zwykły stoper,próbe tylko raz podjołem tak mi sie nudziło,powiem że szybko cos ta strzałka od licznika leciała,1 i 2 skończyły sie szybciej niż myślałem
Dane są według zwykłego Stopera i prędkośc wg licznika
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum