M.G.A i Roma_B - baza forum i baza strony www.roverki.pl, nie są tymi samymi bazami. Zatem jeśli zalogujesz się na www.roverki.pl nie możliwe, żebyś była zalogowana na forum.roverki.eu. One są zsynchronizowane (informacje o użytkownikach), rejestracja jest wspólna, ale logować się trzeba do każdej z osobna.
hudy23_1985 napisał/a:
No ja niestety dosłałem wiadomość o ataku pare dni temu a z racji ze na stacjonarnym kompie mam ciagle problem z autowylogowaniem to bede miał nie lada problem z tymi kodami ale nic DAMY RADE
Parę dni temu mogłeś dostać.
Napraw sobie połączenia przeglądarki, cookies i wyłącz restrykcje na firewallach lub antywirusach, a wszystko będzie działać poprawnie. Wylogowywanie to anomalia spowodowana zwykle błędną konfiguracją systemu, np. przeglądarki, firewall itp.
hvil napisał/a:
Ramka jest do bani! Nic nie mogę odczytać:( po kilka razy loguje;P
Jeśli masz problem z odczytem obrazka, możesz nacisnąć "refresh", tyle razy aż napis będzie dla Ciebie czytelny. Gdybyś nadal miał problem, to możesz posłuchać angielskiej wymowy i przepisać co słyszysz. Mnie się jeszcze nie zdarzyło błędnie podać tekstu z obrazu. Obraz musi być tak zniekształcony aby nie był łatwo odczytywany przez systemy odczytu tekstu typu OCR, z których korzystają rzeczone boty. To co człowiek potrafi odczytać, domyśleć się, tego bot nie potrafi i na tym się wykłada. Nic nie jest doskonałe i wszystkiego się te małe zmyślne gargulce da nauczyć, ale jednak póki co jest skuteczne.
Coś za coś. System uwierzytelniania utrudnia nam logowanie, ale daje spokój głowie i pozwala w miarę spokojnie spać, bez obaw o utratę danych, nieswoje wpisy czy chamski spam którego autorem wcale nie musimy być.
Pozdrawiam,
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
M.G.A i Roma_B - baza forum i baza strony www.roverki.pl, nie są tymi samymi bazami. Zatem jeśli zalogujesz się na www.roverki.pl nie możliwe, żebyś była zalogowana na forum.roverki.eu. One są zsynchronizowane (informacje o użytkownikach), rejestracja jest wspólna, ale logować się trzeba do każdej z osobna.
No tak, forum.roverki.eu mam zapisane w ulubionych i tym się zasugerowałam, bo zawsze wchodzę na tę stronę właśnie poprzez "Ulubione".
M.G.A., przepraszam za wprowadzenie w błąd
Wysłany: Nie Sty 23, 2011 19:17
Dziś dostałem na maila info, że moje konto zostało zablokowane po 5 próbie zalogowania się. Oczywiście chodzi o całkiem inne forum, na którym również się udzielam.
Na forum przema - autora forum z którego korzystamy - jeden z kolegów napisał modyfikację, niewidoczną dla użytkowników. Czyli system logowania pozostaje dalej ten sam, jak wcześniej. Tylko login i hasło. Jednak czekam na potwierdzenie, że przez tydzień nie będzie żadnych sensacji... bo ta modyfikacja polega na zmianie nazw pól.
Pozdrawiam,
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Jak to dupa? Dupa musi być w przeglądarce
Ta opcja jest i działa wyśmienicie - sam z niej korzystam.
Opróżnij temporary internet files przeglądarki, cache, cookies i spróbuj jeszcze raz.
Zobacz dla testu inną przeglądarkę. Wyłącz na chwilę antywirusa, żeby sprawdzić czy nie przeszkadza w połączeniu.
Pozdrawiam,
[ Dodano: Czw Sty 27, 2011 16:05 ]
Wyczyściłem wszystkie pliczki, dzisiaj rano byłem już wylogowany.
Do tej pory avast nie przeszkadzał. Kiedyś mogłem być automatycznie logowany nawet przez kwartał
a teraz wywala mnie co 12 / 24 godziny.
_________________ ɹɐɾʇǝq ɯɐıʍɐɹpzod
nie ma za co- kliknij POMÓGŁ
R420 Di'97,był
R111 LSi'96,był
R420 Di'97,był
R75 CDT+'02,jest
MG TF '04,jest
A ja dzisiaj od rana nie mogłam wejść na forum. Po wpisaniu loginu i hasła oraz zaakceptowaniu pojawiał mi się taki ekran: (ten zlepek liter w info to "bł.d"
_________________ Pozdrawiam
Roma
Ostatnio zmieniony przez Roma Wto Lut 01, 2011 12:32, w całości zmieniany 1 raz
Były problemy z IE .... został potraktowany przez nowy system jako boot ... ale już MaReK naprawił. Dla własnego zdrowia psychicznego proponuję zmienić przeglądarkę na jakąś nowocześniejszą
A obrazki narazie wyłączone testowo .... prace w weekend oprócz nowego systemu serwera poprawiły też bezpieczeństwo forum i umożliwiły wyłączenie dodatkowego uwierzytelniania przy logowaniu. Podziękowania w formie dowolnej należą się MaRkOwi
Jak korzystasz z forum poprzez telefon komórkowy, to wtedy łatwiej jest korzystać z wersji mobilnej (prosta grafika, brak SSB, mniej przesyłanych danych i szybsza obsługa)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum