Wysłany: Sob Lut 25, 2012 23:38 [R45 lift /MG ZS lift] Czy da sie przelozyc sam klosz lampy?
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: 2005
Witam,
potrzebowalbym przelozyc sam klosz lampy przedniej w roverze 45 poliftingowym. da sie to zrobic jakos po ludzku? czy moze darowac sobie i szukac porzadnych lamp europejskich?
w czym rzecz: mam klosze ze spękaniami ("włoskami"). taniej by mi wyszlo kupienie lamp anglikow i przelozenie samych kloszy.
przykladowa cena lamp angielskich to ~200zl, a europejskie to juz 400-450zl. wiec nie trzeba mowic skad proba zaoszczedzenia
Licze na Was
SPAMU¦
Wysłany: Sob Lut 25, 2012 23:38 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Na pytanie nie odpowiem, ale na ebayu widziałem nakładki na tego typu reflektory. Nawet ładnie to wyglądało no i lampy sie nie niszcza od kamieni, mycia itp.
_________________ Above all, it's a Rover
Rover 820Si 96' & FSO 1500C 83' & MG ZS180 05' & Renault Espace IV 09'
Pomógł: 37 razy Dołączył: 07 Sie 2008 Posty: 530 Skąd: Warszawa/Magdalenka
Wysłany: Wto Wrz 29, 2015 22:25
Zwykle rozkleja się takie lampy w piekarniku. 15 minut w 150 stopniach i klej robi się miękki. Po odłączeniu klosza wyrównujesz klej na lampie np. śrubokrętem i wklejasz klosz. Można też opalarką. Szkoły są różne i w zależności od kleju różne metody działają. Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum