Wysłany: Sob Paź 10, 2015 09:35 [Rover 620 SDi] Jak nazywają się te części?
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1998
Witam. Od niedawna stałem się posiadaczem Rovera 620 SDi. Na przywitanie POWAŻNA awaria. Mianowicie, pękła obudowa-podstawa pompy wtryskowej, pompa wręcz "latała" pod maską, co skutkowało pęknięciem przewodu paliwowego. Zamówiłem podstawę, oczywiście używkę. Podstawa pasuje, ale pojawiły się następne części do wymiany, i tutaj mam problem w zdiagnozowaniu jak nazywają się te części. Może któryś z kolegów pomoże. Dodaję zdjęcia.
Ostatnio zmieniony przez sTERYD Sob Paź 10, 2015 21:53, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Sob Paź 10, 2015 09:35 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 67 razy Dołączył: 13 Lis 2001 Posty: 1096 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Sob Paź 10, 2015 16:53
Moim zdaniem można powiedzieć że jest to łapa łożyska oporowego wycisku - trudno to tak nazwać w 100% poprawnie. Ciekawe czy ktoś sprzeda ci samą łapę? Może warto pokusić się o próbę regeneracji starej. uzupełnić ubytek wspawując zdrowy metal i na nowo przewiercić otwór.
Tu masz angielską nazwę tej części:
http://www.rimmerbros.co.uk/Item--i-GRID004126
Jak będziesz montował łapę nie zapomni dokładnie oczyścić miejsc w których ta łapa obraca się w tulejkach w skrzyni przesmarować dobrym smarem przeciw zacieraniu się.
Sprawdź też w jakim stanie jest ta śruba nr 3 z strony rimmerbros ja kiedyś musiałem dla tej głupiej śrubki wyciągać skrzynie - śruba w uk kosztuje grosze mi akurat ślusarz dorobił taką bo sprawa była pilna
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum