chce się pochwalić ile mi teraz 45 spaliła Objechałem 640km i kreska od paliwa jest trochę poniżej polowy Tankowane było na full a wlazło tylko 39litra bo 1/4 skali paliwa jeszcze była. Ale co najważniejsze różnica czasu z Wiednia do Strzyżowa mi zajęła tylko 30min dłużej a jechałem z tempomatem cala autostradę 110km/h i po zwykłych drogach 100km/h. kilka wyprzedzeń tirów było oraz stanie godzinę w korku W terenie zabudowanym było jakieś 60km/h i caly czas na 5. biegu a ruszanie było tylko do 2000rpm i zmiana biegu
Mozna powiedzieć ze nie warto szaleć powyzej 120km/h Strasznie ekonomia spada.
Spróbuje zrobić teraz 1.000km na tym baku bo już raz 900km mi się udało zrobić
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
SPAMU¦
Wysłany: Czw Wrz 01, 2011 01:20 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Mi ostatnio spalil 7l/100km, trasa 600km z czego 500km po autostradzie. Nie narzekam na te 7l bo cala jazda na autostradzie 150-160km/h. Gdybym mial wiecej czasu to pewnie do 5l/100 bym zszedl. Ogolnie bardzo dobrze jak na dosc ciezki samochod.
_________________ Don't drink and drive, just smoke and fly
moje najnizsze spalanie w IDT to cos rzedu 5,8 - 5,9 na autostradzie nidgy nizej mi sie nie udalo ale to raczej ze wzgledu na to, ze predkosci przelotowe autostradowe sa rzedu 120-150 nie nizej . jadac do austrii czy wloch , jazda 90km/h spowodowalaby ze dojechalbym nawet kilka godzin pozniej, czyli na jedne dzien - tak jak jechalem- mogloby zabraknac czasu. Jezeli jest bezpiecznie i mozna, staram sie dojechac szybko do celu, bo nie powoduje to takiego zmeczenia, niz turlanie sie kilak h dluzej. Przejezdzilem troche mil po USA i wielokrotnie czulem sie zmeczony monotonia , nie sama droga
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
wiesz a ja roWerem spalam, srednio snickersa i butelke powerada na 100 km
Ja pisze zyciwowo ile mi srenido spala przy NORMALNEJ jezdzie , a nie ile spala jak nei dotykam gazu i inni na mnei trabia, bo uskuteczniam rajd na kropelce
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
szoso, 4l to mojemu szefowi po mieście 1,5 dci średnio robi w megane van - nawet czasem poniżej schodzi tyle że jak dla mnie takie wozidła to się nie nadają dla kogoś kto lubi przyjemność z jazdy, a nie z faktu że się przemieszcza .
ale mało pali a to się dzisiaj liczy przy obecnych cenach paliwa
mój sdi pali prawie 2 razy tyle ale mimo wszystko wolę jeździć swoim niż tym polo, osiągi, komfort jazdy
jedyny plus to spalanie
Moje średnie w ZR TD to 5,5 - 6L / 100km
Przy mocnym wciskaniu pedału gazu i klimie ~6,5L/100km. Nigdy mi nie dobił do 7L.
Minimalne spalanie na trasie jakie udało mi się uzyskać to 4L/100km (bardzo ekonomiczna jazda 80-90km/h, po normalnej drodze krajowej, ze zwalnianiem, zatrzymywaniem się na światłach itp.).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum