Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2004
Witam Panowie. Mam problem po wymianie regenerowanego sterownika webasto , a mianowicie po załączeniu z pilota na postoju (mam taką dosztukowaną opcję )piecyk pięknie pali ,a przy temperaturze 2 st. i odpaleniu silnika milczy jak trup . Przeczesałem całe forum i nic nie znalazłem. Kostka 6 pin (1,2 i 6).
_________________ SAMOCHODY SIĘ NIE PSUJĄ , TO WŁAŚCICIELE O NIE ŹLE DBAJĄ
SPAMU¦
Wysłany: Pon Paź 26, 2015 23:47 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 36 razy Dołączył: 24 Mar 2009 Posty: 1654 Skąd: wieluń
Wysłany: Wto Paź 27, 2015 16:40
jeśli masz dosztukowany pilot to może jest zamiast termika podłączone... a jeśli do kupy wszystko pod 1 pin to niewiem czy bezpiecznie jest podawać +12v w drugą strone na sterownik silnika(niewiem jak to ktoś pożeźbił)
_________________ -DIAGNOSTYKA I NAPRAWA PIECY I STEROWNIKÓW WEBASTO !
-NAPRAWA SILNIKÓW WENTYLATORA CHŁODNICY W ROVER 75
tak jest zmajstrowane że po odpaleniu z pilota webasto automatycznie odpala po pewnym czasie klimatronik i dmucha ciepłe powietrze . Jest to plus ale w tej opcji nie działa grzanie tylniej szyby a po włożeniu kluczyka do stacyjki webasto zwalnia lecz dalej dogrzewa do max temperatury. Natomiast nie odpala bezpośrednio po załączeniu silnika i temp. poniżej 5st.Znalazłem elektronika który ma to rozkwinić co i jak.
_________________ SAMOCHODY SIĘ NIE PSUJĄ , TO WŁAŚCICIELE O NIE ŹLE DBAJĄ
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum