Wysłany: Sob Lis 21, 2015 07:46 [R75] Brak kierunkowskazów,ogrzewania tylnej szyby,centralny
Typ: V6 Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.5 Rok produkcji: 2000
Witam wiem że temat był kilka razy i zawsze dotyczył zalania auta i odłączenia (webasto ja go nie mam) . Miałem zalaną stronę pasażera przez odpływ z szybra(dachu) zostało to naprawione wszystkie inne odpływy drożne a grodź sucha .Wykładzina z auta została zdemontowana a auto suszy się już drugi dzień i brak efektów .Punkty masowe wyczyszczone pro forma po obu stronach auta,moduły BCU,LSM ,skrzynka bezpieczników, wszystko sprawdzone suche brak śladów zalania.
Nie działają kontrolki kierunkowskazów.ogrzewanie tylnej szyby,centralny zamek a klima wyświetla ER. Gdzie jeszcze szukać usterki??? czy BCU zakończyło żywot??
_________________ Wypożyczam blokady do KV6
SPAMU¦
Wysłany: Sob Lis 21, 2015 07:46 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
tomi24lbn, miałem prawie to samo, tylko klima działała, natomiast wariował jeszcze immobiliser i nie dopuszczał ECU.
U mnie zgniła po zalaniu wtyczka od centralki i siała błędami. Pod tym kątem instalację sprawdzałeś? Ewentualnie tak jak mówią koledzy, odepnij LSM zobacz, czy cyrki znikną (jedna osłonka, 3 śruby X, prosta robota).
Problem z kierunkami,ogrzewaniem szyby i ER na klimie rozwiązany ,powodem problemów okazała się najmniejsza wtyczka przy BCU nie kontaktowała.Nadal pozostał problem i centralnym nie zamyka z pilota,to znaczy mam przedłużoną antenę do grota kluczyka ,jak włożę kluczyk do zamka i naciskam przyciski to zamyka i otwiera bez problemu . W czym problem ? pilot,czy odbiornik??
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum