Wysłany: Sro Lis 25, 2015 18:25 [R200] Rover 214SI brak kodu immo
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 Rok produkcji: 1997
Witam, kupiłem miesiąc temu Rover 214SI i przestał mi działać zamek centralny co za tym idzie nie mogę odpalić pojazu ze względu na immobiliser. Moje pytanie do Was gdzie mogę znaleźć kod do rozbrojenia tego ustrojstwa? Nie dostałem z samochodem karty kodowej. Dysponuję laptotem i załóżmy, że mogę go podłączyć do samochodu.
SPAMU¦
Wysłany: Sro Lis 25, 2015 18:25 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Kod EKA powinien być na kartce tego stylu:
Raz widziałem że ktoś miał blaszkę z 4 cyfrowym kodem na zapasowych kluczykach ale nie wiem czy to był oryginał.
Sam nic nie zrobisz.
Albo laweta i jedziesz do kogoś, albo wysyłasz immo do kogoś, albo wycinasz immo przez wysłanie ecu, albo kupujesz zestaw startowy czyli ecu, immo i piloty.
Jeśli mieszkasz blisko kogoś może ci się poszczęści i przyjedzie do ciebie.
Żadnym kompem sam tego nie ugryziesz. napraw pilot i będzie OK, zapewne trzeba cały przelutować lub wymienić przyciski przerabiałem to w moim R200 i poprzednim Freelanderze. Spróbuj skontaktować się z kolegą SyntaX on ma kompa do diagnozowania Land Roverów i chyba roverka też, to ci może kod odczyta z auta.
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Syntax ma autocoma ( tak pamiętam) , tak samo jak ja. Nie zawsze poprawny kod generuje autocom
ale spróbować nie zaszkodzi co?
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum