Pomógł: 44 razy Dołączył: 13 Sie 2009 Posty: 986 Skąd: ..: R-M :..
Wysłany: Sro Sty 27, 2010 07:51 [R45 iDT 02'] Brak lewego światła pozycyjnego tylnego
Witam.
Sądziłem, że padła żarówka, ale właśnie ją wymieniłem i światła jak nie było tak nie ma. Ktoś ma jakiś pomysł co to może być? Szukałem w instrukcji angielskiej może bezpiecznika odpowiadającego tylko za to światło, ale z tego co udało mi się rozszyfrować to nie ma takiego, który odpowiada tylko za to jedno światło. Co to się mogło stać?
SPAMU¦
Wysłany: Sro Sty 27, 2010 07:51 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Sprawdź bezpieczniki po kolei.
Nie jest ich aż tak dużo.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Nie, ale w R600 3 pozycyjne są pod jednym bezpiecznikiem, a 1 pod drugim, a razem z nim podświetlenie tablicy rozdzielczej i coś tam jeszcze.
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Pomógł: 44 razy Dołączył: 13 Sie 2009 Posty: 986 Skąd: ..: R-M :..
Wysłany: Pią Sty 29, 2010 19:52
Maćku, jak już pisałem, nie mam ani jednego spalonego bezpiecznika, a wszystko co w aucie musi się świecić to się świeci - za wyjątkiem tego jednego światła...
Rozumiem, ale to, że sprawdziłeś bezpieczniki napisałeś po mojej propozycji.
Ja tłumaczę dlaczego w ogóle to napisałem - bo pomyślałem, ze może być jak w R600 - oprócz tego światła nie działa Ci coś jeszcze, ale np. nie zauważyłeś tego (np. podświetlenie popielniczki, tablicy rejestracyjnej, zapalniczki lub schowka) - skoro nie, to albo oprawka w lampie albo któryś kabel.
W takim razie ja bym nie szukał, tylko sprawdził oprawkę, a jak to nie ona, to pociągnął kabel od drugiej lampy i po kłopocie - nawet elektryk nie potrzebny.
Witam. Mam problem w Roverze 400. Nie świeci mi lewe tylne postojowe. Jest to wersja sedan. Bezpieczniki na 100% są dobre, styki w których są umieszczone też.
Prąd niestety nie dochodzi. Tymczasowo podłączyłem od prawej lampy napięcie, ale nie chcę tak jeździć bo nieraz podłączam przyczepkę i może to się źle skończyć dla instalacji.
Proszę o pomoc gdzie szukać awarii.
Dosłownie trzy dni temu wsadziłem dzieciaka do auta, mam wsiadać a tu sąsiad mówi że nie mam świateł z tyłu po prawej stronie. Pomyślałem, żarówka - wymienię jak młodego do przedszkola odwiozę ... ale ... Poruszałem manetką od zapalania świateł przy kierownicy i się zapaliła
I jak na razie dalej świeci (a sprawdzam za każdym razem teraz).
Może to coś tam ? Nie wiem czy ta manetka włącza obydwa na raz czy są niezależne styki prawo lewo przód tył ...
Dosłownie trzy dni temu wsadziłem dzieciaka do auta, mam wsiadać a tu sąsiad mówi że nie mam świateł z tyłu po prawej stronie. Pomyślałem, żarówka - wymienię jak młodego do przedszkola odwiozę ... ale ... Poruszałem manetką od zapalania świateł przy kierownicy i się zapaliła
I jak na razie dalej świeci (a sprawdzam za każdym razem teraz).
Może to coś tam ? Nie wiem czy ta manetka włącza obydwa na raz czy są niezależne styki prawo lewo przód tył ...
Ale numer. Dziś to sprawdzę. Napiszę po południu. Dzięki za podpowiedź.
Przyczyną był wadliwy bezpiecznik. ie był spalony ale nadpęknięty.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum