Wysłany: Pią Gru 18, 2015 13:01 [416] Centralka a odpalanie silnika
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1997
Witam mam w aucie taką plastikową puszkę dokładnie pod schowkiem do której idą dwie kostki jedna duża szara i mniejsza biała. Ja mam ta puszkę odłączoną tylko, że wtedy nie działą ani alarm ani nie ma zamka centralnego z kluczyka ani pilota. Po podłączenia dwóch kostek centralny działa z pilota jak i kluczyka jednka auto adpala na 2s, gaśnie i później nie da się go odpalić Po odłączeniu tej puszki auto działa poprawnie.
Kupiłem go takiego Dodam, że z tej białej kostki wypadło kilka kabelków 2-4 ale nie jestem w stanie powiedzieć jak auto działało bez tych paru przewodów z białej kostki Dodam też, że bez tych kilku kabelków centralka też działa ale autko nie odpala
Układ który pokazałeś na zdjęciach to właśnie immobiliser i centralka zamków, Jak ci auto nie odpala to masz coś ruszane z imo może nie masz magnesu w kluczyku albo coś masz z innego auta ECU albo właśnie ten sterownik.
Znasz kod awaryjnego otwierania? Po otwarciu tak auta chyba immo przestaje być aktywne i można auto odpalić
Jak sie immo wycina powinno sie kabel ktory laczy ta skrzynke z ECU aucie odciac innaczej sie znow kosc immo w ECU z resetuje i dlatego gasnie po 2sec.
W ECU Pin13 trzeba odciac. albo w tej skrzynce czarnej z twojego zdejcia kable odciac tylko nie wiem teraz ktory pin tam jest
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
1. Gdy kupiłem auto obie kostki były już wypięte.
2. Nie znam tego kodu niestety Skąd mogę go wziąć?
3. Co zrobić aby chociaż centralna działała z kluczyka? Za 15min wstawię zdjęcia tych kostek.
[ Dodano: Pią Gru 18, 2015 16:47 ]
Mam już kilka fotek. Nie wygląda to za dobrze Trochę dziechta.
Mi się wydaje że nie da się wywalić tej skrzynki jeśli nie połączy się odpowiednich pinów w białej wtyczce.
Daj zdjęcia tego co tam masz + opisz gdzie brakuje ci przewodów bo to ważne.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum