Wysłany: Nie Gru 27, 2015 19:34 [R75] Znikający płyn chłodniczy.
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 2000
Witam
Od dłuższego czasu zauważyłem ubytek płynu chłodniczego + plama pod samochodem (niestety nie mam pewności czy to na 100% płyn chłodniczy).
Dolałem wczoraj 2 litry płynu było OK. Dziś sprawdzam to praktycznie go nie ma!
Rozmawiałem z mechanikiem to od razu powiedział,że to uszczelki nawet nie sprawdzał nic i już mnie wycenił na 1300zł...
Panowie może mieliście takie przypadki lub wiecie czy to może coś innego niż uszczelki pod głowicą?
Prosze o rady.
Z góry dziękuję.
SPAMU¦
Wysłany: Nie Gru 27, 2015 19:34 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 17 razy Dołączył: 14 Maj 2013 Posty: 1000 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Nie Gru 27, 2015 19:40
Sprawdź wszystkie wężyki, czy nie ma gdzieś nieszczelności, zobacz, czy nie masz mokrej podłogi w aucie, czy gdzieś nie wsiąka płyn. Może nagrzewnice masz uwaloną i przepuszcza płyn.
Sprawdzałeś korek wlewu oleju? Czy jest tam czysty olej, czy kawa z mlekiem?
Albo pęknięta obudowa termostatu, puściła uszczelka kolektora ssącego, często cieknie na trójniku z czujnikami temperatury.
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum