Ostatni raz was proszę o poradę. W niedziele jadę po ten egzemplarz. Chciałbym zapytać was czy macie jakieś uwagi ? Z usterek jakie udało mi się ustalić przez telefon to pasy się nie zwijają i urwany jest przycisk od opieradła pasażera. http://otomoto.pl/oferta/...html#198a0ffa0f
SPAMU¦
Wysłany: Pon Sty 25, 2016 00:58 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Zdjęcia słabe, to nie ma jak ocenić np. środka
Widać bogata wersję i chyba odklejający się boczek drzwi
Jak pas się nie chowa, to zobacz czy ma blokadę szarpnięcia, bo napinacza pewnie nie sprawdzisz...
Jak nie ma rdzy, to 75 z I serii mają lepszą jakość materiałów w środku.
Ciemny kolor, więc trudno wyłapać mankamenty blacharskie... jak to początek produkcji, progi, ranty trzeba sprawdzić.
Pozdrawiam,
Vig
_________________ Samochód wybiera się sercem, a nie rozumem
a jesli chodzi o blacharke jest jakaś róznica pomiedzy 91 a późniejszymi rocznikami? szpachla jest tylko podobno na prawych drzwiach-podobno rowerzysta wjechał. Listwy czarne na zderzakach pomalowany pod kolor auta tak samo progi. Jeśli nawet środek byłby zniszczony to chyba nie było by problemu kupić nowych rzeczy np. foteli? Kierownice musialbym obszyć na nowo pod kolor kierownicy bo jest czarna skóra ale z tym chyba tez nie ma problemu.
Znasz sie na KV6 ? żeby racjonalnie określić jego stan ? silniczki VIS itd ?
Posiadasz czujnik lakieru ? co zrobisz jak sie okaże ze miał szpachlowany dach ?
W jaki sposób sprawdzisz czy nie ma problemów z uszczelką pod głowicą ?
Wnioskuje że jedziesz po auto swoich marzeń....
Nie daj się oczarować felgami 18. Zwróć bardziej uwagę na stan opon na nich, bo za nowe zapłacisz grubo. Poza tym szybko z nich zrezygnujesz na poczet dobrej 17.
Jak będziesz jechał go oglądać to zwróć uwagę na zamki w drzwiach. Czy wszystkie rygle się podnoszą bez jakichkolwiek problemów. Ustaw sobie nadmuch na najcieplejsze powietrze na klimatroniku po obu stronach i popatrz czy nie ma różnicy w temperaturze nadmuchu od strony pasażera a kierowcy.
Może uda Ci się zbić do 8k jeżeli wytkniesz mu wszystkie wady
Co do uwag to chyba ktoś grzebał przy czujnikach parkowania. Z tego co wiem to powinny być w kolorze nadwozia. Tak powinny wyglądać:
Wydaje mi się że mają inny odcień. Wszystko zbyt niewyraźne
Ja tak 'wpadłem' ze swoim i niestety musiałem silnik wymienić, bo prawdopodobnie głowice były pęknięte. Rachunek w tysiącach. Sprawdź 3 razy żeby się nie wpakować w gó...
Najlepiej to weź ze sobą 'szwagra' który ogarnia mechanikę
moi drodzy czy nie lepszym egzemplarzem bedzie ten oto... http://allegro.pl/show_it...7716#6fc4c1976c wydaje się być idealny, jak dla kolekcjonera. Nie ukrywam ze szukam auta nie do jazdy na co dzień lecz od czasu do czasu.
Ciężko się czegoś doczepić na wygląd ładnie utrzymane ale nie wiadomo jak mechanicznie trzeba dobrze sprawdzić i lakier miernikiem. Ciężko mi uwierzyć w taki przebieg. Na pewno nie myśl że R można kupić za 14 koła i nie będzie trzeba do niego pieniędzy dokładać. Sam rozrząd to kwota do 2 tys, zaraz jakiś wyprzęgnik, sprężyna czy coś i się trochę uzbiera. Auto na pewno ciekawe
Z tych dwóch to ja wolałbym wziąć tamtego. Przynajmniej widzieć że od prywatnego. Ten 2 przypadek to na pewno handlarz. Do tego 2.0 silnik. I ta cena..
"Nie wszystko złoto co się świeci"
[ Dodano: Sro Sty 27, 2016 20:34 ]
kopciak12 napisał/a:
po wyglądzie skóry i kierownicy przycisków itp. raczej prawdopodobne ? chyba ze dobrze zrobili do sprzedaży.
Kierownica na bank obszywana. Niemożliwe że przez 14 lat ani jednej skazy nie ma i w ogóle nie wytarta. Ja jakoś nie mam zaufania do handlarzy. Wie na co kupujący patrzy i wie co i jak zakamuflować
adam_26 dobrze Ci napisał. Licz się z tym, że po kupnie może Cię czekać rozrząd czy coś innego.
Autko godne polecenia? Od forumowego kolegi:
http://allegro.pl/rover-7...5929370876.html
dzwoniłem przed chwilą. Chyba musiała być dobra oferta bo sprzedane...
[ Dodano: Pią Sty 29, 2016 19:36 ]
kurcze wiem ze handlarz ale czy nie jest super? http://otomoto.pl/oferta/...html#ea3a0fbba3 jedyne do czego mozna było sie przyczepic to brak emblematów po obu stronach na drzwiach. Mogły odpaść ? jak myślicie lepszy niz ten pierwszy ?
W środku faktycznie ładnie. Ale emblematy to nie ma siły żeby same odpadły. Jak dla mnie drzwi kierowcy i tylne (od strony kierowcy) mają inny odcień. Mogę się zawsze mylić. Kiedyś widziałem takiego R przedlifta bez oznaczeń na drzwiach ale to był pół lift poł przedlift. Podobno czasem wychodziły takie mixy przed samym przedliftem, ale tutaj mamy 2000r.
Jak ja bym miał teraz kupować R to kierowałbym się:
-kiedy był rozrząd robiony,
-2.5 silnik(miałem 2.0 i uwierz mi że 2.5 daje o wiele większą frajdę z jazdy, a spalanie nieznacznie się różni)
-zagazowany
Pomógł: 86 razy Dołączył: 09 Maj 2013 Posty: 1730 Skąd: Ciechanów
Wysłany: Pią Sty 29, 2016 20:46
aimp12 napisał/a:
-2.5 silnik(miałem 2.0 i uwierz mi że 2.5 daje o wiele większą frajdę z jazdy, a spalanie nieznacznie się różni)
-zagazowany
aimp12 napisał/a:
-zagazowany
Wyposażenie możesz zawsze dołożyć.
gaz czy silnik też
Haha, no możesz, ale to już się nie kalkuluje niestety
Taniej wychodzi kupić gotowy produkt. Teraz kupiłbym Rovera kierując się właśnie tymi wyznacznikami
kopciak12, 2.0 w automacie......, jak dla mnie to będzie żółw, mam 2.0 w manual i nie jestem zadowolony z mocy zwłaszcza w mieście gdzie zazwyczaj to niższe obroty, trasa i wyższe obroty - ok
zapomnij przy 2.0 ze dynamiczne wyprzedzisz inne auto z niskich obrotów
powyższa oferta jest od znanego tutaj handlarza, sprzedaje rożne auta, niektóre po przejściach, ale czasami trafi się lepsze
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum