Wysłany: Czw Sty 28, 2016 19:40 [r45] Problem z przednimi el. szybami
Typ: IDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2001
Witam, mam mały problem z el.szybami ponieważ się nie otwierają. Jak było ciepło to czasem sie zawieszały, ale teraz w zimie to w ogóle nie działaja. Czy ktoś może już miał taki problem, może to jakaś pierdoła ?
SPAMU¦
Wysłany: Czw Sty 28, 2016 19:40 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Akurat mi się ujawnił problem z szybą kierowcy. Działała, potem znienacka przestała działać, poruszałem rurą z kablami dochodzącymi do drzwi i wtedy raz działała, raz nie, potem przez dwa dni działała normalnie i w końcu przestała działać wogóle (trochę to skomplikowane ) Dodatkowo w tym samym czasie przestało grzać lusterko (być może zbieg okoliczności i mata się skończyła), chociaż sterowanie lusterkiem działa. W sobotę mam zamiar zdjąć boczek drzwi i przyjrzeć się problemowi z bliska (bezpiecznik OK).
Ja bym szukał problemu w kostce idącej do drzwi, lubią wylatywać kable z konektorów we wtyczce. U mnie wyleciały od szyby i głośników, polutowałem i wszystko jest ok. Proponuje odpiąć wtyczkę, delikatnie zdjąć gumową osłonę i przyjrzeć się czy czasami jakiś kabel nie wylatuje/wyleciał.
Ja bym szukał problemu w kostce idącej do drzwi, lubią wylatywać kable z konektorów we wtyczce. U mnie wyleciały od szyby i głośników, polutowałem i wszystko jest ok. Proponuje odpiąć wtyczkę, delikatnie zdjąć gumową osłonę i przyjrzeć się czy czasami jakiś kabel nie wylatuje/wyleciał.
I to się właśnie okazało u mnie. Jak rozpiąć wtyczkę idącą do drzwi?
Z tego co pamiętam trzeba zdjąć osłonę gumową z wtyczki i małym płaskim śrubokrętem naciskać od góry na zatrzask jednocześnie wypychać śrubokrętem wtyczkę. Nie polecam ciągnąc wtyczki za kable bo niepotrzebnie wyrwiesz więcej
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum