Pomógł: 37 razy Dołączył: 07 Sie 2008 Posty: 530 Skąd: Warszawa/Magdalenka
Wysłany: Czw Sty 28, 2016 21:37
Jest to samo. Pasują również od Hondy Civic 5HB. Jeśli wyrwała się śruba to sklej na dobry klej dwuskładnikowy,oczywiście klamkę ze śrubą a nie z drzwiami . Nie musisz rozbierać drzwi . Mi trzyma już pół roku . Pozdrawiam
Czy ktoś z Was ma zamontowaną klamkę z allegro? Chodzi mi o taki zamiennik za ok 30 zł. Jakiej on jest jakości, czy ten chrom z klamki po jakimś czasie odpada? Bo nie wiem, czy jest sens starą ratować, czy kupić nową i polakierować.
Mnie problem z klamkami dopadł 3 razy. Została jeszcze jedna oryginalna od prawych tylnych drzwi i tak czekam kiedy pęknie Dużo się naczytałem na forach, żeby to zaspawać, skleić, itp. Może ktoś skleił klamkę i trzyma mu to 10 lat, u mnie tak ni było. Dlatego wszystkie klamki które kupiłem to właśnie były zamienniki za 30zł z allegro. Nie kupuj żadnych używek, bo po pierwsze ciężko to dostać, a po drugie zawsze jest spękana i to wywalanie pieniędzy w błoto. Powiem Ci tak:
- kupując klamkę z allegro pamiętaj, że ten uchwyt chromowany jest trochę inny niż oryginalny, bardziej płaski i mniej wygodny w otwieraniu. Co do jakości wykonania nie wiem czy coś odchodzi z czasem czy nie, bo ja chrom przełożyłem od oryginalnej klamki tej króra mi pękła. Da się to zrobić i wszystko pasuje.
- jeśli kupujesz klamkę czarną pamiętaj, że ma ona inny odcień czerni niż np kolor mojego auta. Klamka jest matowa. Ja kupiłem 200ml farby za 20zł, starczyło to na 3 klamki i jeszcze zostało. Lakiernik za przemalowanie klamek (oczywiście ze zdjętym chromem ) skasował mnie 15zł/sztuka.
- każdy zamiennik klamki od przednich drzwi pasażera ma otwór na kluczyk, w moim aucie tego nie było i trzeba było to zaspawać.
Reasumując ja rozwiązałem to tak, może sprawę skomplikowałem, może przepłaciłem, ale wszystkie klamki wyglądają jak oryginalne, otwierają się lekko i mam pewność że są dobrze przykręcone.
Czy ta klamka z aukcji jest identyczna w porównaniu do oryginalnej pod względem kształtu i mocowań? Oddałem auto do lakiernika i lakiernik twierdzi, że ta klamka nie pasuje...
Już kilka razy dokonałem zakupu u tego sprzedawcy i wszystko OK. Polecam, klamka z pewnością będzie OK, tylko poszukaj interesującej cie strony oraz przodu czy tyłu.
Ręce opadają, podałem tylko link u jakiego sprzedawcy klamki są OK. Wystarczy zobaczyć na jego aukcjach gdzie ma klamki do przodu z otworem na wkładke. CZY TO TAKIE TRUDNE ?
[ Dodano: Sro Maj 11, 2016 07:22 ]
Jest jeszcze jedna możliwość, gdy ktoś nie ufa zamiennikom za 50 zł, może kupić oryginalną z rozbiórki za 100 zł.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum