Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1999
Witam Serdecznie.
Wykręcając akumulator w ochronie przed mrozami, zauważyłem że niedługo urwę do końca przewód ujemny biegnący od "-" akumulatora do masy auta. A że kable są już naderwane, skorodowane to chciałbym je wymienić - te ujemne - czarne.
Pomóżcie mi Waszą wiedzą, czy wymieniając przewód ujemny w całości - w jego miejsce mogę wykorzystać zwykły przewód jaki jest dostępny w sklepie jako kabel rozruchowy? Podejrzewam że muszę zwrócić uwagę na wytrzymałość - na napięcie.
Kupić nowe klemy czy końcówki zaciskowe przewodów to nie problem, ale czy mogę mieć jakiś problem przy samej wymianie kabla, gdzie on biegnie, jak jest zakończony itd....
Pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Nie Sty 31, 2016 22:04 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Pon Lut 01, 2016 18:46
Witam. Kabel masowy , przynajmniej w 600tce idzie do skrzyni biegów. Przewód zakończony oczkiem 8mm. Do karoserii od klemy cieńszy zakończony oczkiem 6mm. Przewody polecam wybrać na szrocie, lub w sklepie car audio.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum