Wysłany: Nie Kwi 06, 2008 14:55 [R620] Alarm centralka
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1995
witam jestem od nie dawna właścicielem roverka.A mianowicie mam taki problem w moim rpverku kiedy go zamykam pilotem to załącza sie centralny i trzy razy mrygaja swiatł (kierunki) ale nie odzywa sie syrena czemu!. no i jak go zamkne pilotem i zostawie otwarte okno a w słupku sa dwa czujniki chyba od alarmu noi jak włorze do środka reke czy głowe alarm sie nie załacza a jak otworze tylnie drzwi od srodka to zaczna mrygac swiatła(kierunkowskazy) ale sie nie odzywa syrena gdzie ona wogóle jest i czt ten samochód wogóle posiada alarm
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sob Sty 22, 2011 18:35, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Nie Kwi 06, 2008 14:55 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
A mianowicie mam taki problem w moim rpverku kiedy go zamykam pilotem to załącza sie centralny i trzy razy mrygaja swiatł (kierunki) ale nie odzywa sie syrena czemu!.
Bo tak ma być. Alarm uzbraja się bezgłośnie.
Cytat:
syrena gdzie ona wogóle jest
Typowej syreny nie ma. Alarm połączony jest z klaksonem.
Cytat:
czt ten samochód wogóle posiada alarm
Jak najbardziej posiada ! Alarm z czujkami ruchu + immo. A klakson Ci działa ?
PS Polecam firefox + SŁOWNIK, FAQ, opcje Szukaj na forum i RAVE (instrukcje serwisowe) z obrazkami.
Czujki ruchu uaktywniają się z pewnym opóźnieniem. Zrób test wsiądź do autka pozamykaj okna, zamknij z pilota auto i siedź przez kilkanaście sekund w bezruchu. Po uzbrojeniu, zacznij machać rękami, powinien zacząć wyć.
noi sprawdziłem siedziałem w srodku alarmsie uzbroił noi ruszałem czym sie da i nic dopiero jak właczyłem zapłon to zaczeły swiatła mrygac ale syrena sie nie odezwała
[ Dodano: Nie Kwi 06, 2008 16:34 ]
w drzwiach mrygaja
_________________ Super ceny części do roverka 620:)
Przed 96r. syrena była połączona z klaksonem, po 96r syreny były pod zderzakiem, po jednej z każdej stron, Silverstony posiadały znowu syreny na ścianie grodziowej. Było kilka odmian, ja na Twoim miejscu zajrzałbym pod zderzak pod samą lampą czy masz syrenki może są odpięte kabelki, jeśli nie to sprawdź wtyczki przy klaksonach...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum