Wysłany: Wto Lut 16, 2016 19:55 [R75] Duży problem Nie Odpala
Typ: V6 Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
Witam wszystkich mam bardzo poważny problem. Posiadam rovera 75 2.0 v6 automat. Pewnego dnia przestał odpalać, wyskakiwały błędy z czujnika położenia wału korbowego i położenia wałka rozrządu. Oby dwa zostały wymienione na nowe oryginalne i dalej to samo. Błąd z czujnika położenia wałka rozrządu zniknął ale z położenia wału korbowego pozostał. Aktualnie założony jest już trzeci czujnik bo myślałem że może tamte są zepsute. Silnik normalnie kręci ale wskazówka obrotomierza wogóle się nie podnosi. Po podłączeniu do komputera wyskakuje błąd P0335 obwód czujnika położenia wału korbowego A. Auto stoi już 5 miesięcy ale dzisiaj odpaliło i normalnie chodziło. Jezdziłem nim 30min po czym zgasiłem i problem powrócił. Błąd wyskakuje ten sam. Proszę o pomoc bo mi już brakuje cierpliwości a szkoda samochodu bo jest bardzo zadbany. Liczę na waszą pomoc.
SPAMU¦
Wysłany: Wto Lut 16, 2016 19:55 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Ja miałem 2 czujniki nowe i na dwóch był problem. Na jednym w ogóle nie zagadał, a na drugim jeździł tydzień. Kupiłem używkę za 40zł (oryginalną) i jeżdżę już z pół roku bez przygód
Spróbuj używkę pracującą, kilkadziesiąt złotych a może jednak rozwiąże problem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum