Wysłany: Nie Lut 21, 2016 15:19 [R200] Wycięty katalizator, jak zamontować z powrotem
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1996
Witam, w czerwcu kupiłem R200 1.4 16v. W lutym przypadał mi przegląd i po podjechaniu na stację diagnostyczną okazało się że ktoś wycharatał katalizator. Chcę go wstawić z powrotem tylko nie jestem pewny czy wcześniej miałem 2 sondy lambda. Jak można to sprawdzić, bo z tego co się udało mi doszukać były modele z jedną sondą. Jednak jeżeli miałem dwie to dodanie samego katalizatora bez drugiej sondy chyba nic szczególnie nie da.
Miałem również przepalony i zmostkowany bezpiecznik 40A Ignition SW B, po wykręceniu mostka samochód nadal pali czego to bezpiecznik?
Ostatnio zmieniony przez jakub1992 Nie Lut 21, 2016 16:16, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Lut 21, 2016 15:19 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Tak też myślałem ale chciałem się właśnie upewnić bo w R25 mam dwie sondy. R200 mam całego wybebeszonego i dzisiaj przeszukałem całą wiązkę i ani śladu wyciętych przewodów (tzn mam kilka ale do sondy ponoć idą 4 w tym dwa białe). W takim razie muszę sprawdzić chyba jeszcze kontrolkę "check engine", może żaróweczka przeszła. Tylko nurtuje mnie jeszcze ten bezpiecznik "40A Ignition SW B" Ktoś coś?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum