Urwały mi się już 3 sztuki (2 tygodnie użytkowania). Urywają się w połowie, odpadają diody, zostaje tylko ta wsówka. Czym to jest spowodowane? Słaba jakość czy może to wina samochodu, napięcia, nie wiem
_________________ Sprzedam siedzenia od ZT!
SPAMU¦
Wysłany: Pią Lut 19, 2016 20:02 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Ale sam LED też nieźle się grzeje, nawet te z radiatorami, wielokrotnie montowałem i po jakimś czasie zaczynały mrugać, a kilka po prostu się rozleciało w przednim kloszu. Dodatkowo drgania je niszczą. Jedyne dobre wyjście na dłuższą metę to kupić normalne żarówki o zimnej barwie, może nie będzie tak jak LED ale na pewno dłużej wytrzyma
Ps. na upartego kupiłbym LEDa w plastikowym trzonku i spróbował bym go np obsadzić na silikonie termicznym żeby się nie urwał w kloszu
Ja żarówki prawie zawsze kupuje w twojeauto24.pl. Mam w postojówkach w wszystkich autach zamontowane te https://www.twojeauto24.p...nbus-biala.html sklep daje 18 mies gwarancji i honoruje, bo jedne żarówki reklamowałem (1 z 8 kompletów) w Moim 75 jeżdżą już dwa lata, w Freelu są blisko żarówki ale wytrzymują już 3 miesiąc a miałem te gówniane od tego samego kolesia coaimp12 kupił i padły w tydzień.
[ Dodano: Sob Lut 20, 2016 12:48 ]
aha i freel z tymi ledami codziennie 100km robi, a żarówka jest bardzo blisko led. Padanie led to głównie zależy od cyny użytej do zlutowania tej żaróweczki, jak jest kiepska to sie rozleci
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Pomógł: 6 razy Dołączył: 04 Maj 2009 Posty: 344 Skąd: Mazury
Wysłany: Sob Lut 20, 2016 14:40
Ja mam zamontowane 2 postojówki z Aliexpress dokładnie te od tego sprzedawcy http://www.aliexpress.com...2285580197.html . Świecą bardzo ładnie , nie ma błędu i nie migają. w tych ledach nie ma widocznych lutowanych diod a są one pokryte taką miękką warstwą więc tam ciężko będzie żeby się coś odlutowało.
Wysłany: Sob Lut 20, 2016 19:37
borsuk88 do podświetlenia tablicy rejestracyjnej wystarczy zwykła 36mm nie musi mieć canbus bo nie ma informacji o spalonej żarówce. Ja mam takie http://www.aliexpress.com...2456962103.html . 2zł80gr za 2 szt i darmowa przesyłka. świecą bardzo jasno super efekt.
Postojówki to dokładnie takie jak ja mam. świecą super !
Wysłany: Sob Lut 20, 2016 22:06
Możliwe że jest tak jak pisze wellman że jest informacja jak przepalą się obie żarówki od tablicy. Mi się nigdy nie przepaliły obie naraz a jak jedna była spalona to komunikatu nie miałem. W każdym bądź razie te ledy od chińczyka sprawują się doskonale.
wellman, tak ma być według instrukcji. W końcu przy jednej żarówce rejestracja wciąż jest oświetlona, a błąd to "no plate light", czyli informacja o całkowitym braku luminacji.
Możliwe, że dwie żarówki LED dawały podobny opór co jedna zwykła i stąd brak błędu. Ja latem będę myśleć o całkowitej przeróbce kloszy pod własny LED, może nawet z optyką działającą na zasadzie ringów - tak, by w środku znajdowały się równomiernie podświetlone rurki. Pojedyncze diody odbijają się w chromowanej ramce pod blachami i brzydko to wygląda.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum