Wysłany: Sob Lut 20, 2016 14:45 [R 45] Problem z alramem
Typ: IDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Witam Panowie mam mały problem z moim systemem alarmowym Auto po zakluczeniu włącza się alarm, wyłączę zakluczę i znowu. Dziś z 4 razy a w tygodniu z 3 razy. Bywa i tak że w ogóle nie zapiszczy. Czym to może być spowodowane ? Auto stoi na dworze być może wiatr, mucha ?
_________________ Rover<3
SPAMU¦
Wysłany: Sob Lut 20, 2016 14:45 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Być może krańcówka. Ja wczoraj miałem identycznie. Woda mi się dostała do krańcówki, przez co była cały czas zwarta. Żona przez 10 minut grzebała coś w samochodzie i krańcówka zamokła. Przeczyściłem wszystkie, najpierw na sucho, później delikatnie papierem ściernym i nałożyłem nowy smar na sprężynki. Od tej pory cisza.
Może być i od wilgoci a może już zaśniedziały i nie rozwierają się. Najpierw zacząłbym od tego gdyż to najprostsze i często to właśnie krańcówki są winne.
Wykręciłem wszystkie 4 sztuki wyczyściłem, popsikałem wd-40 założyłem i niby dobrze Ale przed czyszczeniem jak zakluczyłem auto to kierunki mrugały 3 razy a teraz w ogóle Tak powinno być
Remigiusz, niestety dziś już z 3 razy się włączył Idę sprawdzić krańcówki
[ Dodano: Nie Lut 21, 2016 10:44 ]
Byłem sprawdziłem i winne ma niby krańcówka kierowcy. Wszystko jak na razie jest dobrze 3 razy mruga Zobaczymy ewentualnie kupie nową
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum