Wysłany: Pią Maj 02, 2014 22:01 [r200] zmiana silnika
Witam pomalu przygotowuje sie do swapu i zastanawiam w co sie pcha 2.0t z r220 czy 1.8t z r75,Potrzebuje auto do jazdy na codzien nie do modyfikacji,wiec w gre wchodzi jazda na lpg.oczywiscie lpg do normalnej jazdy nie do upalania.Czekam na opinie
SPAMU¦
Wysłany: Pią Maj 02, 2014 22:01 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Jezeli tylko taki wybór to bezapelacyjnie 2.0T na pewno dużo mniej awaryjny silnik,niestety z uwagi na wiek bedzie ciężko o mały przevieg a co za tym idzie zużycie wiec pewnie od razu remont takiego silnika może wchodzić w grę 1,8T to na.pewno nieustajacy problem HGF wiec nie polecam lepszym wyborem byloby nawet wstawienie 1,8vvc od ZRa z uwagi na lepsze osiagi od 1,8T.
Na koniec zastanowilbym sie czy nie warto sprzedać auto i kupic cos z mocniejszym.silnikiem bo cenowo moze wyjsc podobnie.
Wchodzi elegancko, odrazu zamiast tylnych siedzeń montuj dodatkowy zbiornik paliwa haha najlepiej przezroczysty aby widzieć monsuny i wiry hehehe
Nie gadaj ze 100km na baku zrobisz xD a tak serio to może dobrać jakieś słabsze wtryski i ubogą mieszankę to nie będzie rujnować portfela ale niewiem jak podtlenek lpg będzie się sprawował
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Przyłącze sie do tematu swapu z czego silnik by mi podszedł do mg tf mam już dosyć tego silnika zrobiłem w nim hgf a przy okazji nowe większość części teraz a teraz znów widzę biała plamkę na końcu bagnetu:( a teraz słyszę jak ostro przyspieszę albo na wstecznym takie cykniecie może być ze oleju jest mało bo mam mały przeciek z półosi.
Jak masz przeciek z półosi to olej ze skrzyni ucieka nie silnikowy co do zmiany zorientuj się co do silników toyoty bo w lotusie silniki z mg zastąpili toyotowskimi aczkolwiek niewiem czy to już nie poszło ze zmianą nadwozia
Możesz pytać ale chyba nikt tego nie robił kwestia ile dłubania bo tak naprawdę każdy silnik wsadzić można ale jakim kosztem
Skoro wsadzali właśnie z toyoty to strzelam w ciemno koszt silnika, skrzynia + osprzęt to z dograniem elektroniki i upchnięciem do tej klitki od 2-4tys
W tej cenie powinni zrobić już tak żeby to wmiarę chodziło ale to już musisz pytac w firmach gdzie takie swapy robią najwyżej że robisz sam to pewnie koszta dodatkowe około 1000zł wyjdą
Ale to jest pier....... HGF to wada konstrukcyjna, i po wymianie uszczelki ma się spokój na kilka długich lat. No chya, że ktoś pałuje na zimnym non stop i później go boli HGFF to sorki ale pretensje do samego siebie... To samo o HGF można powiedzieć w przypadku Fiatów Peugotów Opli i 2 litrowych BMW... więc nie siejmy teorii z Roverem HGF gratis
mam teraz wszytko zrobione po hgf i widzę plamkę na bagnecie białą więc, boje sie ze to znów mnie dopadło a nie dałem mu więcej niz do 4tys obrotów nie wiem co robić już z tym 6 tysięcy był bym w stanie poświecić ale dopiero za 2 wypłaty bo na razie mam zero oszczędności a macie jakieś namiary na warsztaty co sie tym zajmują
Czyli dobrze myslalem nad 1.8t,silnik lepiej jest kupic z auta ktorym mozna sie jeszcze przejechac i sprawdzic.150/160 km i sporo momentu by mi wystarczylo,mozna zawsze cos podubac na 190 km.Teraz kwestia z czym to spiac najlepiej myslalem nad skrzynia pg1 ze szpera? Tylko co z elektryka,co prosciej elektryke z r75 przezucic?czy odpalic na kompie z 1.4 i dodatkowy sterownik?
mam teraz wszytko zrobione po hgf i widzę plamkę na bagnecie białą więc, boje sie ze to znów mnie dopadło a nie dałem mu więcej niz do 4tys obrotów nie wiem co robić już z tym 6 tysięcy był bym w stanie poświecić ale dopiero za 2 wypłaty bo na razie mam zero oszczędności a macie jakieś namiary na warsztaty co sie tym zajmują
Zawsze będą lekkie pozostałości ale ni panikuj od razu. Sprawdz czy sie nie przegrzewa. Zrób test na obecność gazów w płynie chłodniczym i spokój
a jak ten test zrobić?? na razie kupiłem korek nowy od zbiorniczka bo zbiera mi sie ciśnienie nie umiem odpowietrzyć i murze wywalić ten zawór w kolektorze tylko nie wiem jak sie go pozbyć
Zdjąć kolektor ssący i wydłubać śrubokrętem, po czym założyć kolektor na nowej uszczelce. Ważniejszą zmiana jest założyć termostat PRT wtedy na pewno odsuniesz HGF w niebyt.
[ Dodano: Czw Maj 08, 2014 08:25 ]
Mój Landrower od HGF przejeździł już 120kkm ale po pierwszych 30kkm poprawka była i została uszczelka jeszcze raz wymieniona bo przy okazji uszczelniania silnika naprawiliśmy malusieńki wyciek na zewnątrz silnika spod głowicy.
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum