Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2001
Hej!
Dzisiaj na poznańskiej Śródce miałem małą stłuczkę- koleś na światłach uderzył mi w tył. Na szczęście lekko dotknął.
Jednak mam dwa odpryski na zderzaku i lekko uszkodzony czujnik parkowania. Czujnik sam w sobie działa, tylko stracił obudowę...
I teraz pytanie- jak sprawdzałem co z tym czujnikiem, to przez przypadek wepchnąłem go lekko do środka- wtedy spadły te dwie obrączki czujnika. Jest szansa go jakoś wypchnąć i spróbować założyć/skleić te plastikowe elementy?
Co do zderzaka- malować go całego nie będę. U Majewskich w Szczepankowie zgoliliby pewnie z 350 zł. W wakacje pomaluje pędzelkiem, wypoleruje i będzie ok.
Co ciekawe- facet nie chciał oświadczenia, ani tym bardziej policji. Był miły i było mu przykro. Dał mi 500 zł i rozjechaliśmy się w spokoju
No...to dajcie znać co z tym czujnikiem zrobić Średnio to wygląda- załączam fotki.
Pozdrowienia.
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lut 22, 2016 13:41 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
to niefabryczny czujnik jest, kupić nowy i wymienić albo wszystkie zmienić na nowe, koszt 50pln na wszystkie lub kilkanaście za jeden
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
aimp12, nie będę nic wymieniał...
Postaram się uratować to, co jest. Spróbuje wypchnąć uszkodzony czujnik, posklejać jakoś tą obudowę czujnika i może się uda
Najlepiej jak zrzucisz zderzak tylny, wtedy masz ładne dojście i wszystko widzisz.
Tych oryginalnych nie wyciągniesz z zewnątrz, musisz zrzucać zderzak, bo obudowa czujnika ma takie 'łapki' którymi się trzyma i nijak nie podegniesz ich od zewnątrz. W tych pewnie podobnie
[ Dodano: Pon Lut 22, 2016 16:00 ]
W każdym razie powodzenia
aimp12, ta obudowa wypadła, więc czujnik jest luźny. Przypadkowo wepchnąłem do ciut do środka. Powiedziano mi na shoutboxie, że od dołu zderzaka- bez zdejmowania- powinno się udać go wypchnąć i zamontować już z tymi "obrączkami".
Jakbyś miał problemy z zamocowaniem tego, to śmiało ściagaj zderzak. Nawet na płaskiej nawierzchi. Kilka śrubek i dwa zatrzaski z boków. 5 min roboty, a przy okazji zobaczysz co i jak
Mam nadzieję, że obejdzie się bez ściągania. Jak przestanie padać i będzie ciut cieplej, to się tym zajmę. Czujnik sam w sobie jest sprawny, więc nie przeszkadza w codziennej jeździe. Jedynie wizualnie autko ciut ucierpiało
Obawiam się że te czujniki nie są dwuczęściowe ale może się mylę
MG TF 160 srebrny pocisk
Obawiam się że te czujniki nie są dwuczęściowe ale może się mylę
Co konkretnie masz na myśli?
prebenny napisał/a:
Od 'tyłu' nie od dołu
Od tyłu czyli co... (jakkolwiek to brzmi )
Rozumiem, że bez wywalania zderzaka, tylko przy zamontowanym zderzaku na aucie kombinować jak wyciągnąć ten lekko wciśnięty czujnik?
Tak jak już pisałem- przy lekkim wciśnięciu czujnika odpadły te dwie plastikowe części- obudowy.
to jest chyba cała obudowa, to co odpadło, mam takie czujniki w domu do zamontowania, wrzucę fotkę czujnika.
MG TF 160 srebrny pocisk
to jest chyba cała obudowa, to co odpadło, mam takie czujniki w domu do zamontowania, wrzucę fotkę czujnika.
No wiem, że cała...ale może uda się wyciągnąć ten czujnik, aby tak nie tkwił w tym zderzaku i jakoś posklejać obudowę, aby się dobrze trzymała wraz z czujnikiem?
mam dwa rodzaje i oba są w całości, bez zdjęcia zderzaka raczej nie naprawisz
MG TF 160 srebrny pocisk
sknerko, dzięki za fotki.
Ale moim zdaniem ja mam ciut inne...pokombinuje, zobaczymy
Najwyżej poczekam do wiosny, kiedy to pojadę do kumpla, mechanika, który trzyma moje letnie opony. Przy okazji zmiany, zobaczymy czujnik
Dominoz, przy okazji naprawy tylnego czujnika możesz dorzucić sobie czujniki z przodu
Nie są mi do niczego potrzebne...
[ Dodano: Sro Lut 24, 2016 11:30 ]
Cóż- w trakcje jazdy owy czujnik cofania wpadł do środka...powodem tego jest oczywiście ciągły pisk podczas cofania
I teraz pytanie- jak go wyjąć? Będzie się dało od strony koła zapasowego? Otwierając tą klapę od koła widziałem moduł czujników cofania.
Czy da się odłączyć tylko ten jeden czujnik, żeby nie pikał ciągle?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum