Wysłany: Czw Mar 03, 2016 22:51 [ROVER 214] pali sie czerwona dioda i piszczy
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 Rok produkcji: 1998
Witam. Dzisiaj podlaczylem centralny zamek.ktory byl odlaczony. Wszystko gralo do odpaleniu silnika. Zaczela sie swiecic czerwona dioda i piszczy. Rover normalnie pali. Z tego co wodzialem centralny nie zamyka mi tylniej klapy. Posiadam rovera 214 1.4
Ostatnio zmieniony przez Stefan4477 Czw Mar 03, 2016 23:44, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Czw Mar 03, 2016 22:51 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
sprawdź wiązkę tylnej klapy w przelotce między klapą a dachem
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Sprawdzilem. Tylnia klapa dzisla tylko dalej piszczy i siweci na czerwono. Odlaczylem jedna wtyczke i przestalo piszczec ale przestaly mi dzialac elektryczne szyby:/
Masz na pewno wycięty immobilizer i dlatego odpala a piszczy bo pewnie kowal jakiś wycinał i spierdzielił robotę. U mojego syna jak piszczy to trzeba wcisnąć przycisk na pilocie blisko stacyjki i przestaje. Może u ciebie jest pętla immo ta przy stacyjce spieprzona i koleś nie mógł dać sobie rady z tym i wywalił immo a z dźwiękiem to już wiesz jak sobie poradził. Sprawdziłeś te kable w gumowej przelotce przy tylnej klapie? i są ok nie uszkodzone/naprawiane czy co tam jeszcze?
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum