Wysłany: Pią Mar 04, 2016 19:52 [R45] Co ty do mnie mówisz Roverku?
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 2005
Witajcie,
mimo, że mam to 11 - letnie auto już trochę czasu to jeszcze nie odkryłem wszystkich jego funkcji, a jego stopień zaawansowania technologicznego jak na ten rok produkcji i tą cenę mnie zadziwia
Mianowicie mam kilka zapytań?
1. Jak poprawnie otworzyć drzwi kluczykiem, bo za każdym razem jak bym tego nie zrobił to włącza mi się alarm po otwarciu drzwi. Kluczyk zostawić w zamku i otworzyć czy wyjąć go przed otwarciem? Jak wy to robicie?
2. Czy to jest taki bajer czy coś mi się zepsuło, bo zauważyłem, że gdy auto jest zamknięte, otworze zamek z pilota, ale nie wykonam dalszych działań (nie otworze drzwi) to po około 10-20 sekundach zamek sam się zamknie ponownie. To jakieś zabezpieczenie ? U was też tak jest?
3. Co oznacza napis ZOOM, który się pojawia na wyświetlaczu ogrzewania gdy wcisnę dwa razy przycisk AUTO (nie chodzi mi o tłumaczenie na j. polski
4. Temperatura jaką ustawię na ogrzewaniu jest uzależniona od temperatury zewnętrznej czy jest czujnik temperatury w środku samochodu?
5. Wycieraczka tylna powinna się włączać sama po włączeniu biegu wstecznego?
SPAMU¦
Wysłany: Pią Mar 04, 2016 19:52 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
2. W Hondzie Accord miałem to samo. Gdy nie otworzyło się żadnych drzwi przez 20 sekund od otwarcia z pilotem- zamki się zamykały. Więc to pewnie normalne.
5. W R75 mam to samo, pod warunkiem, że wycieraczki na manetce są włączone na jakikolwiek stopień.
1. Jak poprawnie otworzyć drzwi kluczykiem, bo za każdym razem jak bym tego nie zrobił to włącza mi się alarm po otwarciu drzwi. Kluczyk zostawić w zamku i otworzyć czy wyjąć go przed otwarciem? Jak wy to robicie?
Alarm ma to do siebie, że jak go nie rozbroisz to będzie wył przy otwarciu auta. Otwieraj pilotem i już
_________________ Silniki K-Series-naprawy, modyfikacje- VVC również. info pw.
Oczywiście otwieram pilotem, bo jest to wygodniejsze, ale chyba po coś zrobili otwieranie kluczykiem i jakoś się to otwiera bez alarmu. Zamykanie kluczykiem działa poprawnie...
Oczywiście otwieram pilotem, bo jest to wygodniejsze, ale chyba po coś zrobili otwieranie kluczykiem i jakoś się to otwiera bez alarmu. Zamykanie kluczykiem działa poprawnie...
Np po to że, jak padnie Ci akumulator, żebyś mógł sie dostac do auta. Jeśli alarm jest sprzężony z pilotem centralnego zamka, to jeśli jest uzbrojony dopóki go nie rozbroisz pilotem, co jest jednoznaczne z otwarciem auta
_________________ Silniki K-Series-naprawy, modyfikacje- VVC również. info pw.
AD 3. Jak ja wcisnę 2x przycisk AUTO, to mi się pojawia pionowo ECON, czyli tryb ekonomiczny. Nigdzie w instrukcji nie widziałem, żeby na panelu klimatronika było ZOOM. Możesz wrzucić fotę?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum