Wysłany: Pią Lis 06, 2015 19:25 Programy/mody do roverków i MG
Witajcie po długiej przerwie
Jako że wpadła mi płytka z dużą ilością programów i modów oprogramowania do różnych aut z sentymentu dla Was wrzucam małą paczuszkę
140 plików z orginalnymi i zmodyfikowanymi mapami do roverków.
Nie wiem czy ktoś wykorzysta czy nie.
Oczywiście nie ponosze odpowiedzialności za mody. Proszę także nie pytać jak to wgrać bo nie wiem czy wystarczy zwykły kess, jtag czy inne ustrojstwo do roverków.
Jakby ktoś potrzebował to dysponuje ok 5000 tyś modyfikacji do autek <2003 rokiem
SPAMU¦
Wysłany: Pią Lis 06, 2015 19:25 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
I do 2.0 t dalej pomysłu nie mam jak to nagrać problem jest kość. Z tego co wiem niektórzy to przerabiaja na Flash kości na inne mocowanie jak plc44.
nic nie trzeba zmieniać, mój stroiciel bez żadnego problemu ogarnia strojenie 2,0t na seryjnym ECU. Jest jeden problem - map sensor. Starcza tylko do 1b, żeby iść wyżej trzeba założyć i wyskalować innego mapa, dlatego daliśmy sobie siana i jest DET3.
BigBoyPL napisał/a:
Jaka jest nazwa pliku obojętnie jakiej mapy do mems3 ?
Wydaje mi się że tam są też mapy do silników hondy z roverów 214 kanciaków.
wydaje mi się, że może tak być.. jest też coś do 623 i 827, a to też motory hondy.
Remigiusz napisał/a:
To sa te mapy co byly tez na freekillers z nimi trzeba troche uwazac takie sredne one sa
pewnie takie jak każdy gotowiec, mi chodzi o sam mechanizm wgrywania. Czym? WinOLS czyta mapy ale nie ma sum kontrolnych, galletto wystarczy do wgrania?
_________________ to boost or to boost even more - that's a question
Markzo, Powinno działać coś co obsługuje protokół KWP2000
Ale w takim razie nagrywa na nowa kosc bo starej kosci kasowac sie nie da to jest EPRom. Moj sprzet do nagrywania jest low budget i z tym co mi trzeba bylo sobie radzil.
Musila bym zobaczyc czy ols moj ogarnia summy od t16, ale zmienic mape kalibracyjna w ecu to nie wielki problem i dac sobie zewnętrzny map sensor Boscha na wieksza skale cisnienia.
[ Dodano: Pon Gru 21, 2015 01:57 ]
Jednak racja brak check sum tylko pytanie czy w 8bitowym systemie to jest konieczne
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum