Wysłany: Sob Mar 19, 2016 21:29 [R75 sedan] Całkowity (chyba) brak prądu
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Dzień dobry wszystkim,
Temat był wałkowany oczywiście wielokrotnie; przeglądałem trochę forum, ale trafień ponad 1000, i niczego podobnego do mojego problemu nie znalazłem.
Rosiek stał 3 dni nie jeżdżony. Aku nóweczka na gwarancji, zaciski na klemach siedzą. Nie mam na razie centralnego, więc otwieram/zamykam na dwa przekręcenia. Jak podszedłem do autka, zdziwił mnie brak kontrolki alarmu. Przekręciłem dwa razy, światło w środku się nie zapala. Stacyjka martwa, nic nie kręci, nic nawet nie pyka. Świateł żadnych nie ma, śladu elektryki, jakby wyjęto aku.
Ale - z jednym wyjątkiem:
Po przekręceniu kluczyka rozległo się jedno "czknięcie" alarmu, dosłownie ćwierć sekundy i nie powtórzyło się więcej.
I to wszystko
Co to może być? Bezpiecznik jakiś? Ktoś się zetknął?
Z góry thx za pomoc,
D.W.
SPAMU¦
Wysłany: Sob Mar 19, 2016 21:29 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pewnie złodziej prądu sie pojawił albo jakimś cudem główny bezpiecznik padł
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
DeWolf, zacznij od sprawdzenia akumulatora. Jak go doładujesz do pełna, sprawdzisz napięcie, zapakujesz do auta i będzie bez zmian to możesz sprawdzać inne warianty. Możesz mieć złodzieja w wozie
_________________ Kontakt: 780177880 email wiadomość nadmiarowe części, gadżety i akcesoria do Rovera 75 i MG
multimetr w byle jakim markecie kosztuje kilkanaście pln
[ Dodano: Sob Mar 19, 2016 22:07 ]
np duża navi potrafi kraść prąd lub jakaś zmieniarka na karty SD, może być masa przyczyn. Złodziej jak to złodziej zwykle bywa zamaskowany
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
multimetr w byle jakim markecie kosztuje kilkanaście pln
[ Dodano: Sob Mar 19, 2016 22:07 ]
np duża navi potrafi kraść prąd lub jakaś zmieniarka na karty SD, może być masa przyczyn. Złodziej jak to złodziej zwykle bywa zamaskowany
Tak, spoko, to nie problem
Natomiast nie mam ŻADNEGO podzespołu "ekstra" (choć planuję multinavi na tablecie, ale już zaczynam się w takim razie bać ). No nic, zobaczymy. Chyba jednak lepiej, by był to bezpiecznik
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum