Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Witam. Mam do was pytanie bo szukałem w internecie odpowiedzi ale konkretnej nie znalazłem. Mianowicie, czasami przy wrzucaniu jedynki, wchodzi "do połowy", dalej już nie chce, lub mogę to zrobić na siłę. Ale jak zrobię "drugie podejście" to wchodzi normalnie. Czasami też na postoju na światłach czy ogólnie, przy wrzucaniu jedynki słychać takie jakby stuknięcie, czasami ale rzadko nawet poruszy samochodem w przód. Dodam, że tarcza, docisk, wysprzęglik i pompka jest po wymianie.
A.. no i jeszcze po wymianie sprzęgła itd, w momencie "łapania sprzęgła" da się usłyszeć jakby stukot, dosyć równomierny mniej więcej jak praca silnika. Ale tylko kiedy dodaje gazu. Bez gazu nic nie słychać.
SPAMU¦
Wysłany: Pią Kwi 08, 2016 17:59 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Był. Ale jak był to ten sam Ogólnie to po wymianie zauważyłem tylko ten stukot przy łapaniu sprzęgła. Bo jedynka czasami do połowy wchodziła i przed wymianą. Bo wątpię, żeby mi w tej cenie jeszcze lał nowy jak sam mu go nie podstawiłem pod nos.
MokraWoda, ten stukot - szczególnie jeśli jest przy ruszaniu, gdy dodajesz gazu - to może być dwumasa.
Natomiast kwestia nie wchodzenia biegów do końca to popieram sknerko. Od wymiany oleju w skrzyni biegi wchodzą bez najmniejszych problemów i dość delikatnie. Wcześniej czasem trzeba było kilka razy próbować, szczególnie 1 i 2, zanim dały się wcisnąć.
_________________ "Mówisz, że możesz - to możesz. Mówisz, że nie możesz - to nie możesz.
Więc sobie wybierz."
Mogło sie zdarzyć że pierwszy raz na oczy widział dwumas więc może trudno mu było ocenić a tak na poważnie to pewnie nie sprawdził i tyle.
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
I tak dodam od siebie, że całe sprzęgło jak i dwumasa była zakładana w 2012 r. (cały zestaw LUKa) sierpień/wrzesień. Z czego większość roku 2015 przestał pod płotem bo nie mieli czasu się nim zająć (inne naprawy eksploatacyjne). Tyle tylko co szwagierka co jakiś czas podjechała na miasto i raz może dwa w miesiącu gdzieś dalej. Więc dużo kilometrów na tym sprzęgle nie zrobili. Informacja potwierdzona bo był to samochód szwagra.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum