Wysłany: Czw Kwi 14, 2016 22:19 [R45] Woda/wilgoć w bagażniku
Typ: IDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Cześć,
potrzebuje Waszej rady - być może ktoś już się z tym spotkał. Po większych deszczach zbiera mi się dość duża wilgoć w okolicach koła zapasowego. Pierwsza myśl - dziura od spodu. Po głębszym sprawdzeniu okazuje się, że woda musiała dostawać się od góry ponieważ pordzewiała mi półka (i to w znacznym stopniu) w której znajdują się otwory na głośniki pod tylną szybą.
W czasie wyciągania oparć tylnej kanapy znalazłem dwie podłużne gąbki zapakowane w takie foliowe rękawy. To pewnie element wygłuszenia? Jeden z rękawów był uszkodzony i woda dostała się do gąbki i ją tam trzymała. Ale to nie ona była sprawcą korozji. Chociaż i ta kieszeń w której była schowana jest już lekko złapana.
Temat wyszedł w ciągu ostatnich kilku miesięcy. Wcześniej nie było z tym problemu. Auto nie było bite, nie było ingerencji w uszczelkę tylnej szyby. Co prawda nie robiłem testu z wężem - to dopiero za parę dni. Czy ktoś z Was miał podobny problem albo może coś poradzić na podstawie tego co napisałem?
SPAMU¦
Wysłany: Czw Kwi 14, 2016 22:19 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Mogla puscic szyba z tylu byl juz taki przyapdek kiedys Widze ze masz Sedana to tam jest tylko ta jedna opcja skoro tam korozja jest przy glosniku to woda od szyby musi isc.
Bierz weza i zrob test skad sie to leje
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
Problem zlokalizowany - mam nadzieję Auto dłuższy czas stało - kurz, kwitnąca lipa i deszcze pozapychały wszystkie kanaliki odprowadzające wodę z dachu. Zdjąłem maskownice (nie wiem jak inaczej to nazwać) z obu rynienek z dachu - pod spodem było pełno kleistego błota. To samo między uszczelką szyby. Teraz woda swobodnie spływa z dachu.
W załączniku fotki jak to wyglądało. Przy okazji zdjąłem tylne reflektory pod którymi również zebrało się masę syfu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum