Wysłany: Sob Kwi 16, 2016 15:20 [R75] nie odpala na benzynie POMOCY!
Typ: V6 Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.5 Rok produkcji: 1999
Witam.
Mam problem z odpaleniem auta. Dziś nim pojeździlem wszystko było ok. Czyścilem auto i potem przekręcam kluczyk i odpalił ale silnik strasznie kulal na niskich obrotach i zgasł. Teraz tylko słychać pompę i rozrusznik ale nie może zaskoczyć albo lekko zaskoczy i gaśnie. Udało mu się odpalić awaryjnie na gazie i chodzi ok a na benzynie nie odpala. Ktoś coś pomoże?
[ Dodano: Sob Kwi 16, 2016 16:20 ]
Bo jeśli odpala na gazie to raczej czujnik położenia wałka odpada? Jeśli się nie mylę..
Ostatnio zmieniony przez karol77787 Nie Kwi 17, 2016 14:38, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sob Kwi 16, 2016 15:20 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Może podlewają wtryski gazowe, trzeba rozpiąć przewód gazu za filtrem fazy lotnej żeby nie było ciśnienia roboczego na wtyskach gazowych i wtedy zobaczyć trzeba czy na Pb dobrze gada.
Teraz przed chwila odłączyłem przewód paliwa od listwy wtryskowej i siknelo benzyną
[ Dodano: Sob Kwi 16, 2016 17:59 ]
Sprostowanie sprawdziłem jeszcze raz i jednak nie podaje paliwa.
[ Dodano: Sob Kwi 16, 2016 19:47 ]
Wiec tak.. wyciągnąłem pompkę z baku po przekreceniu kluczyka nie dawała znaku życia. Poskladalem wszystko podpinam wtyczkę przekręcam kluczyk i działa:) postanowiłem wszystko złożyć do kupy i jeszcze raz dołączyłem wtyczkę od pompki. Po ponownym podłączeniu znów nie działa:/
Teraz się zastanawiam czy pompka kończy żywot czy wtyczka nie łączy. Na jednym z jej pinow jest napięcie a po przekreceniu kluczyka pojawia się na drugim czy tak ma być?? Ktoś coś podpowie?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum