Wysłany: Wto Kwi 19, 2016 20:07 [R75] Wieniec koła dwumasowego
Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2001
Drodzy koledzy,
Moje pytanie brzmi - Czy w roverze 75 wersja CDT - Jest możliwość obrócenia Wieńca?
Jest mi to niezbędne ponieważ w miejscu w którym się zatrzymuje zęby są wytarte (stwierdzone po demontażu rozrusznika) i bendiks nie łapie za każdym razem.
Z początku myślałem że to wina bendiksa, więc kupiłem drugi rozrusznik z niemalże idealnym bendiksem ale to nie pomogło....
Jeśli już obrócę wieniec to czy czujnik położenia wału korbowego nie zacznie wariować?
SPAMU¦
Wysłany: Wto Kwi 19, 2016 20:07 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
czujnik wału ma swoje znaczniki zupełnie gdzie indziej, więc to nie problem. Nie zwróciłem uwagi, czy da się zdjąć wieniec, pewnie tak, aczkolwiek nigdzie nie widziałem takiej procedury w RAVE.
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Pomógł: 1 raz Dołączył: 03 Paź 2015 Posty: 52 Skąd: Warszawa
Wysłany: Sro Kwi 20, 2016 20:02
Jest to dziwne że koło za każdym razem zatrzymuje się w tym samym miejscu.... Najprawdopodobniej zeby są wytarte na całym kole. Wieniec na koło jest zakładany termicznie więc trzeba rozciąć i założyć drugi... Nie da się wieńca zdjąć przekręcić i założyć spowrotem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum