W związku z tym że otwieram i jednocześnie rozbudowuję swój warsztat o sklep proszę w komentarzu o informacje jakiej marki oleju używacie.
Chciałem wstawić do biura regał najbardziej popularnej marki.
Cenowo najlepsze oferty dostałem z Shell i Total ale nie wiem jak one są popularne.
Castrola skreśliłem na starcie ze względu na problemy z silnikami serii K na tym oleju oraz bardzo słabą ofertę dla dystrybutorów.
Proszę o markę oleju w komentarzu.
Paski będę miał regał Gates
Filtry WIX (Które uważam za rewelacyjne i o wiele lepsze od Filtrona).
Wycieraczki będę miał ALCA bo są dobre i nie drogie.
Kosmetyki samochodowe PLAK i SONAX
Chemia profesjonalna Auto Fit
Z góry dziękówa ziomale
SyntaX
SPAMU¦
Wysłany: Wto Kwi 19, 2016 06:41 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
mobil 1 i Valvoline MaxLifei teraz zaczynam mocno sie skłaniać do Valvoline bo mnie bardzo pozytywnie zaskoczyła w Freelanderze. Jeździłem na Totalu i jest bardzo dobry ale mobila miałem za ten sam hajs to wybrałem mobila.
Paski prawie zawsze miałem Dayco i Gatesa oba bardzo dobre nigdy nie zawiodły.
SyntaX napisał/a:
Filtry WIX (Które uważam za rewelacyjne i o wiele lepsze od Filtrona).
akurat w jednym z moich aut kabinowy WIX rozleciał sie po miesiącu a w 75 powietrza zatkał się tak ze auto zmuliło po pół roku mało intensywnego użytkowania i od wtedy zakładam tylko filtrony.
SyntaX napisał/a:
Wycieraczki będę miał ALCA bo są dobre i nie drogie.
od zawsze używam tym bardziej że kuzyn jest generalnym importerem.
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Przez lata nie zwracałem uwagi na to - miałem nawet GM..
W tym 620Ti mam Motula 6100 i wiem za co sie płaci.. Do silnika dostała sie woda - olej oddzielił sie od wody - nie zmienił właściwości w maź jak w przypadku innych olejów które dostaną wody.. naprawde jestem pozytywnie w szoku i chyba wydam troche ale wroce do M6100..
Jeśli chodzi o filtry to sporo biedniejszych jeździ na filtronie, ja bym trzymał filtry Mann, rHengst i Filtrona.
Miałem też kiedyś filtry Mann filtrowały tak samo jak filtrony więc po co przepłacać?
Swoją drogą Filtron robi filtry do wielu marek na pierwszy montaż np. VW w Poznaniu, BMW, Jaguar.
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Ok temat jasny biorę regał z Valvoline i coś budżetowego jako alternatywę.
Wycieraczki biorę ALCA zdecydowanie.
Bardzo szeroki asortyment i dobre ceny
Filtry hmm najlepszą ofertę daje mi firma Hengst
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum