Witam,
mam pomysł na pewien patent. Otóż w moim R45 na wszystkich drzwiach odchodzi materiał. Podklejenie jest trudne, gdyż materiał wciąga klej... . Pomyślałem o tym by usunąć materiał, oczyścić boczki z gąbki i potraktować boczki farbą w spray'u i lakierem w jakimś ciekawym kolorze. co Wy na to?
SPAMU¦
Wysłany: Pią Lut 19, 2016 10:32 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Po zdarciu gąbki musiałbyś wyrównać plastik bo jest chropowaty, no i pytanie czy odpowiadalo by Ci taki twardy plastikowy boczek, bo jednak z materiałem przyjemniej, ale próbuj
obecnie wygląda to paskudnie. Porządnie potraktuje boczki papierem i jakimś szarym matem, albo na czarno... zobaczymy co z tego wyjdzie. czekam tylko na pogodę. bo bawić się w tapicera przy aucie za 5000 zł to przerost formy... jak dla mnie.
1 klej tapicerski nie wejdzie w materiał - tak samo jak wyglada to w przypadku podsufitki..
A jesli masz na maxa styrane boczki to po prostu kup na allegro material który Ci pasuje - troche kleju tapicerskiego i przyklej..
Nie bój sie - ciezko to spartolić.. Kiedys 1 boczek w R600 podklejałem butaprenem ? (no comment) i nawet on przez ten materiał nie przesiąkł.. Potem po odklejeniu poprawiłem ten boczek oraz drugi klejem tapicerskim i wyszło tak jak ma być..
Jak coś to są jeszcze 2 tańsze sposoby niz tapicer:
Kupic używane boczki nie poodklejane - ale pradzej czy później 15 letnie boczki sie odkleja ..
Flokowanie - mnóstwo kolorów, przyjemne w dotyku.. i calkiem nie drogie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum