Wysłany: Pią Maj 06, 2016 17:33 [Mg ZT-T 2005 ] Pompka sprzęgła nowa zbez WKŁADKI GUMOWEJ ?
Typ: CDTi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2005
Witam !
Temat sprzęgła po raz 2-gi . Nowe sprzęgło , wysprzęglik. Osobno wymieniona pompka sprzęgła . Chodziła normalnie 2 miesiące .
W czwartek 28.04 biegi wchodzą problematycznie , ciężko , na siłę .
Wizyta u Tomiego . Diagnoza - brak płynu w zbiorniczku , brak gumowej membrany ( kondomka ) w zbiorniczku .
Jak kupiłem pompkę to nie było tego w zestawie, chciałem podmienić ze starej ale nie pasuje ( inny kształt zbiorniczka )
Gdy zadzwoniłem do sprzedawcy :
http://allegro.pl/mg-zt-r...6011671869.html
uzyskałem odpowiedź że te pompki nie mają tego elementu .
Płyn uzupełniony , było ok . Dziś zaczyna się od nowa .
Przecieków innych niż przez korek nie stwierdzono przed uzupełnieniem .
CZY KTOŚ MA POMPKĘ BEZ KONDOMKA ?
Jakieś sugestie ?
[ Dodano: Sro Maj 04, 2016 20:54 ]
Na chwilę obecną zbiorniczek pompki jest pusty . !@!$#
Płyn ewidentnie ucieka korkiem ( odpowietrznikiem ?)
KTOŚ MA NA ZBYCIU GUMĘ DO TEJ POMPKI ?
[ Dodano: Pią Maj 06, 2016 18:33 ]
Świetnie jest odpowiadać samemu na swoje pytania .
Zadzwoniłem do Tazu , czyli do producenta i wysle mi tą gumę do zbiorniczka ,mam nadzieję że to koniec przygód z tą pompką .
DZIEKI KOLEDZY ZA POMOC , KTÓREMU NACISNĄĆ "POMÓGŁ " ?
Ps: Polecam sklep Auto Valdi ze Skawiny .Panowie mają bogatą wiedzę techniczną na temat towaru który sprzedają . Wedlug mich guma pełni funkcję filtra ?? A ich pompki nie maja tej gumy .Brawo !
SPAMU¦
Wysłany: Pią Maj 06, 2016 17:33 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Spoko loko, nie ma za co... Pewnie ktos by odpisał, ale to nie amino instant...
Zresztą problem gumki w zbiorniczku byl poruszany kilkakrotnie, przy okazji pompki i wykończony do cna.
W końcu po cos konstruktorzy go tam umieścili, pierwsze żeby pelnil funkcje uszczelki, a po drugiej, jego kształt pozwala dostosowywać sie do zmiany objętości plynu w zbiorniczku, z drugiej strony wypełnia sie powietrzem zastsanym przez dziurkę w korku
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum