Wysłany: Sro Kwi 27, 2016 10:04 [Rover 214i b. 1,4 8V] Pompa, elektronika czy jeszcze coś?
Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 8v Rok produkcji: 1996
Witam
Mój Roverek nie pali z kluczyka. Miał przejść kapitalkę silnika bo palił na 3 gary(??) Mechanik twierdzi że elektronika, elektronik że na 100 % pompa paliwa i koło się zamyka. Wiem tylko że jak mech. wstrzykuje paliwo to chodzi. Podłączył nową pompę i nic. Elektryk posprawdzał wszystko i stawia na pompę.
Kocham ten samochodzik i nie chcę go zezłomować.
Czy Panowie maja jakieś pomysły
SPAMU¦
Wysłany: Sro Kwi 27, 2016 10:04 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Może trzeba wymienić filtr paliwa, potrafi się całkowicie zatkać. Można też sprawdzić ciśnienie paliwa. Jeśli dobre to każdy elektryk potrafi resztę sprawdzić.
To ja się dołączę do temu, u mnie zawodzi elektronika, ponieważ po przekręceniu kluczyka nie słychać pompy, trzeba kilka razy zamknąć i otworzyć z pilota żeby zadziałało. Czasami potrafi odciąć paliwo w czasie jazdy.
Wszystko było ok, dopóki nie odłączyłem akumulatora. Macie pomysły jak się z tym uporać ?
U mnie tez zaczęło szwankować po kilkukrotnym odłączaniu akumulatora w zimę.
[ Dodano: Wto Cze 14, 2016 14:16 ]
C.D ...
Po wymianie pompy, reg ciśnienia. Dalej nic Teraz jest pomysł żeby sprawdzić listwę bo niby podaje paliwo ale ... dalej nie pali.
Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum