Pomógł: 1 raz Dołączył: 12 Mar 2012 Posty: 126 Skąd: Wrocław
Wysłany: Sob Kwi 30, 2016 19:42 [R400] obroty szaleją
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1999
Witam, dawno mnie tu nie było, bo auto zmienione, ale roverek został w rodzinie i jest problem. Wiem, że temat obrotów był na forum, przeczyściłem krokowca i przepustnice. Ojciec mówi, że są problemy z obrotami i faktycznie, auto potrafi trzymać 3k obrotów, spadają, podnoszą się, ogólnie falują. Jak spadną na jakiś czas to utrzymują się na wysokości 1100. Wziąłem się za czyszczenie krokowca i przepustnicy, ale po tych zabiegach nadal wariat szaleje. Zaznaczam, że był pedał w podłogę 5 razy.
Ojciec gdzieś tam pokręcił śróbką od linki, ale wydaje się, że przepustnica normalnie się zamyka.
Co zauważyłem, to parujący pojemnik płynu chłodniczego. Nie załącza się w ogóle wiatrak, może też dlatego auto zachowuje się jakby było cały czas na ssaniu. Ojciec mówi, że nawet przez korek gdzieś tam wywaliło płyn...
Jakieś pomysły? Bo ja za bardzo nie wiem w którym kierunku szukać przyczyny.
SPAMU¦
Wysłany: Sob Kwi 30, 2016 19:42 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
z tymi obrotami mam tak samo. tez mi sie wieszają znajomy mówił ze może być wina map sensora w komputerze samochodu ja juz wszystko wymieniłem. a dodatkowo mogę Ci powiedzieć ze wyrzuca mi błąd bład czujnika cisnienai w kolektorze ssacym a za to odpowiada map sensor
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum