Pomógł: 1 raz Dołączył: 01 Lut 2016 Posty: 170 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Sro Maj 04, 2016 07:51 [MG ZS] Problem z alarmem
Typ: V6 Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.5 Rok produkcji: 2003
Witam,
otóż zakupiłem MG nieodpalającego, już wszystko działa idealnie, aczkolwiek mam problem z alarmem. Otwierać auto mogę bez problemu, odpalać itd mogę. Ale jeżeli mam zamknąć auto, to po pierwszym naciśnięciu przycisku zamykania samochodu na pilocie centralny zamyka drzwi i po 2-3 sekundach włącza się alarm w samochodzie. Wszystkie krańcówki w drzwiach, masce sprawdzone. Dodam, że wymianiany był cały pakiet startowy, ponieważ nie dostałem pilota przy sprzedaży. Pakiet startowy(sterownik alarmu, jakieś czerwone plastikowe urządzenie montowane przy skrzynce bezpieczników, sterownik silnika).
Macie pomysły jak to rozwiązać?
SPAMU¦
Wysłany: Sro Maj 04, 2016 07:51 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 1 raz Dołączył: 01 Lut 2016 Posty: 170 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Pią Sie 12, 2016 10:17
Problem dawno rozwiązany - odpowiem dla potomnych.
Problemem była masa przy drzwiach kierowcy. Można było zamknąć drzwi z kluczyka, z pilota. Ale nie działała szyba kierowcy"silnik pierdział przy próbie ruszenia szyby". Nie działał lewy boczny kierunek i włączał się alarm po zamknięciu auta. Rozwiązanie to przylutowanie masy i tyle
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum