Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Witam
Mam pewien problem otóż od 2 dni zauwazylem że samochod strasznie sie trzesie przy ruszaniu i zmianie biegow na wyzszy jak bym za malo gazu dodawal. Trzesienie jest charakterystyczne jakbym jechal za wolno na wiekszym biegu. Czy to oznacza ze pompa paliwa ( przy silniku) siada ? Mial ktos podobne objawy ?
Pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Pią Kwi 08, 2016 11:52 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Miechanik zaś mowil ze to pompa paliwa/ wtryskowa gdyz z niej leci caly czas ropa. Gdy wcisne do konca pedal gazu zaczyna drzec az nabierze powyzej 3-4 tys obrotow. Nie moge dynamicznie ruszyc ani przyspieszyc bo zaczyna sie trzas jak bym ruszal bez gazu chociaz mam wcisniety pedał do polowy lub wiecej. Tylko ciekawi mmie to ze wczesniej tak nie bylo tylko teraz sie zaczelo robic jak odebralem od mechanika auto bo wymienial wysprzeglik. Pedal sprzegla strasznie wysoko lapie na samym koncu. Wczesniej lapal mi od polowy nawet wczesniej przez co ruszalem na pol sprzegle i zdejmowalem noge jak juz plynnie ruszyl, a teraz gdy puszcze calkowicie to dopiero samochod rusza. Dodam ze kupilem wysprzeglik metalowy jak czytalem na forum. Pompka tez nowa. Nie wiem juz o co chodzi.
złe odpowietrzenie skutkowało by problem z wbiciem biegu a auto ruszało by już na początku jak zaczyna puszczać pedał a nie jak ściagnie już nogę z pedału...
Witam,mam pytanie co do pompy paliwa w baku,chodzi mi dokładnie o jej prace,jakiś czas temu wymieniana była na nowa,chodzi mi o jej prace czy powinno byc ja słychac czy nie,u mnie jest cisza ale auto smiga bez problemu
Witam,mam pytanie co do pompy paliwa w baku,chodzi mi dokładnie o jej prace,jakiś czas temu wymieniana była na nowa,chodzi mi o jej prace czy powinno byc ja słychac czy nie,u mnie jest cisza ale auto smiga bez problemu
Ja musiałem się dobrze wsłuchać żeby ją usłyszeć jak ściągniesz kanapę dopiero ją lepiej słychać
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum