Wysłany: Sro Maj 18, 2016 14:29 [R620 SDI] Regeneracja Wybieraka
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1996
Witam serdecznie.Przeszukiwałem już tematy na forum o naprawie wybieraka i większośc już wiem natomiast czy ktoś ma dokładne wymiary tulejek ? mam zamiar dokupić tulejki teflonowe ale nie mam pojęcia jakie są wymiary a w żadnym z tematów nie pisze
Ostatnio zmieniony przez sTERYD Czw Maj 19, 2016 08:31, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Sro Maj 18, 2016 14:29 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 6 razy Dołączył: 25 Mar 2013 Posty: 370 Skąd: Częstochowa
Wysłany: Sro Maj 18, 2016 15:10 Re: [i] Regeneracja Wybieraka
strupek4444 napisał/a:
Witam serdecznie.Przeszukiwałem już tematy na forum o naprawie wybieraka i większośc już wiem natomiast czy ktoś ma dokładne wymiary tulejek ? mam zamiar dokupić tulejki teflonowe ale nie mam pojęcia jakie są wymiary a w żadnym z tematów nie pisze
Jeśli dzwoni Ci krzyżak od strony skrzyni, to ja swój obciąłem i wspawałem taki z kolumny kierowniczej z autozłomu za 15 zł, jest łożyskowany i będzie w tym aucie jeździł na wieki Któryś z kolegów to opisywał na forum.
po pierwsze to drążek na luzie wpada w drgania i "dźwięczy" a po drugie lewarek chodzi jak w autobusie.jeśli chodzi o wspawanie tego krzyżaka kierowniczego to mam to na uwadze ale przecież jest jeszcze tulejka z tyłu pod dźwignią zmiany biegów.i to o jej wymiary mi sie rozchodzi.bo zrobie jak w jednym z tematów czyli przewierce i dam śrube etc ale w tamtym artykule gość nie wymieniał tulejki.natomiast u mnie ona jest praktycznie zmiażdżona i woła o wymiane
Wysłany: Sro Maj 18, 2016 19:45
strupek4444 napisał/a:
po pierwsze to drążek na luzie wpada w drgania i "dźwięczy" a po drugie lewarek chodzi jak w autobusie.jeśli chodzi o wspawanie tego krzyżaka kierowniczego to mam to na uwadze ale przecież jest jeszcze tulejka z tyłu pod dźwignią zmiany biegów.i to o jej wymiary mi sie rozchodzi.bo zrobie jak w jednym z tematów czyli przewierce i dam śrube etc ale w tamtym artykule gość nie wymieniał tulejki.natomiast u mnie ona jest praktycznie zmiażdżona i woła o wymiane
Wymiaru tej tulejki nie pamiętam, ale tez ja dorabiałem. Dospawaj sobie też te nakrętki na boki tak jak chłopaki opisywali bo to bardzo ważne.
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Wysłany: Czw Maj 19, 2016 08:19
strupek4444 napisał/a:
z jakiego materiału kupiłeś tulejki/dorobiłeś ?
Ja dorabiałem z teflonu, ogólnie wszystkie elementy typu tuleje, rolki itp z tego sobie dorabiam bo uważam, że materiał ma świetne parametry wytrzymałościowe, nie skrzypi i nie koroduje
Dzwoniłem do churtowni i powiedzieli mi ze teflon jest bardzo miekki i bardzie polecają poliamid.jak długo już jeździcie na tych tulejkach teflonowych ? i jak sie lewarek zachowuje ?
Wysłany: Czw Maj 19, 2016 14:41
Tuleję teflonową dawałem tylko z tyłu, przód miałem wspawany jak pisałem wcześniej z kolumny kierowniczej. Na tak zregenerowanym lewarku zrobiłem ponad 20 tyś km w ciszy i spokoju, niezależnie od obrotów silnika Autko sprzedałem w zeszłym miesiącu, ale podejrzewam, że nadal jest ok. Wymień sobie od razu tylną poduszkę lewarka jak masz w kiepskim stanie. Pasuje od Skody Felici 1.6 i kosztuje kilkanaście złotych.
Wysłany: Czw Maj 19, 2016 19:50
Fabryczne oznaczenie skody 6U0711563A Na alledrogo są obecnie po 4,90 a jakbyś chciał kupić oryginalną do Rovera to jak szukałem coś około 150 zł Wpadłem na to zupełnie przez przypadek że to pasuje, bo jak regenerowałem swój wybierak to w garażu u mnie leżał ze złomem właśnie wybierak od Skody którą jeździłem wcześniej Ja na tej poduszce miałem około 5 mm luz, wybierak zrobił w niej jajowatą dziurę i podskakiwał od wibracji.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum