Wysłany: Pon Maj 23, 2016 11:52 [R75 ZT-T] Zakup auta
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.5 Rok produkcji: 2005
Cześć, planuje zakup Roverka 75 lub MG ZT-T z roczników 2005 i młodszych już po lifcie, myślę nad 2.0/2.5 benzyna plus LPG, jak sądzicie, warto? Jaki silnik najlepszy do LPG? Ina co zwrócić uwagę? Nie wiem jeszcze czy koniecznie combi choć przydałoby się
SPAMU¦
Wysłany: Pon Maj 23, 2016 11:52 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Cześć, planuje zakup Roverka 75 lub MG ZT-T z roczników 2005 i młodszych już po lifcie, myślę nad 2.0/2.5 benzyna plus LPG, jak sądzicie, warto? Jaki silnik najlepszy do LPG? Ina co zwrócić uwagę? Nie wiem jeszcze czy koniecznie combi choć przydałoby się
Skopiuje to co napisalem minute temu ,innemu uzytkownikowi.
Radze uwazac. Czasami ludzie te samochody sprzedaja w bardzo fatalnym stanie, bo nie potrafili zadbac. Pozniej sa posty ,ze sie sypie po zakupie. Nie dziwie sie ,jedna pierdola padnie a pozniej wszystko po kolei.
Nie radze pchac sie w "super oferty" od 5-7tysiecy.
Pamietaj ze to rover a nie passerati
Ja mam full opcje ,biale skóry ,elektryka,podgrzewane i grzane fotele, Gaz brc zamontowany. Przez ostatni miesiac jezdze tylko na zakupy tylko
1.8 Turbo i te 150KM mi w zupelnosci wystarcza. Zauważyłem ze malo jest takich egzeplarzy na sprzedaż, wydaje mi sie ze po prostu te modele leppiej ludzia sluza. Poza tym osiagi te same.
Ok, miałem już 75 i wiem, że bardzo często problem jest z zawieszeniem, ale nie wiem jak tam modele po lifcie?
Co do silnika to widziałem może jeden egzemplarz 1.8 turbo i to mnie nie przekonało, ale może źle na to spojrzałem, poszukam też w tych silnikach
1.8T ,pali najmniej benzynki. Jak chcesz to jezdzisz dynamicznie, az do 200km/h. Ale wtedy bulisz za paliwko slono.
Nie ma konkretnych mankamentow na ktore trzeba zwracac szczegolna uwage. Podstawy jak w kazdym aucie ,prace silnika, warto zajrzec pod auto, czujnik lakieru, bawic sie wszystkim co w aucie jest dostepne, zeby wyeliminowac ze z elektryka w srodku jest ok.
A najlepiej wydac te 100zl, pojechac na stacje diagnostyczna sprawdzic auto komputerem.
To jest solidne auto jesli jest prawidlowo eksploatowane.
Pomógł: 17 razy Dołączył: 14 Maj 2013 Posty: 1000 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Pon Maj 23, 2016 22:21
Cytat:
1.8 Turbo i te 150KM mi w zupelnosci wystarcza. Zauważyłem ze malo jest takich egzeplarzy na sprzedaż, wydaje mi sie ze po prostu te modele leppiej ludzia sluza. Poza tym osiagi te same.
Cytat:
1.8T ,pali najmniej benzynki. Jak chcesz to jezdzisz dynamicznie, az do 200km/h. Ale wtedy bulisz za paliwko slono.
Nie ma konkretnych mankamentow na ktore trzeba zwracac szczegolna uwage.
Porozmawiaj z kolegą dzelo23 to Ci powie o konkretnych mankamentach i o służeniu użytkownikowi
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum